MHK’den kumar

Güncelleme Tarihi:

MHK’den kumar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2006 00:00

İlk haftalarda tecrübeli isimlerden umduğunu bulamayan Merkez Hakem Kurulu (MHK), bu hafta Süper Lig’de oynanacak maçların hepsinde genç hakemlere şans verdi, FIFA kokartlıları 2. Lig maçlarına atadı.

MERKEZ Hakem Kurulu (MHK), ilk dört haftada büyük hatalar yapan tecrübeli hakemlerin yerine genç isimlere yöneldi. Bu hafta oynanacak Süper Lig maçlarının tamamına yakınında tecrübesiz hakemler düdük çalacak.

Özellikle FIFA kokartlı hakemlerin, beklenilen performansı ortaya koyamaması üzerine radikal karar alan kurul, son yılların en ilginç atamalarını bu hafta gerçekleştirdi.

Kurul, sezon başında Süper Lig klasmanına çıkan Halis Özkahya, Uğur Söylemez, Barış Şimşek, İlker Coşkun ve Cemil Şensöz’e görev verdi. Ayrıca diğer dört maça da Süper Lig’de deneyimi çok az olan hakemler atandı. Süper Lig’de ilk sezonu olan Halis Özkahya’nın, Denizlispor-Galatasaray maçında görev yapacak olması dikkati çekti.

Hakedene görev

Bu hafta Süper Lig maçlarında FIFA kokartlı bir tek hakem bile görev yapmayacak. Tecrübeli isimlere ise gözdağı niteliğinde Türk Telekom Lig A maçları verildi. FIFA kokartlı hakemlerden Yunus Yıldırım, Eskişehirspor-İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Fırat Aydınus ise Malatyaspor-Altay maçında düdük çalacak. Yine FIFA kokartlı hakemlerden Bülent Demirlek ise Samsunspor-Kasımpaşa maçına çıkacak.

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Mustafa Çulcu, tüm hakemlere güven duyduklarını ve hakeden isimlere görev verdiklerini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!