MHK Başkanı'na tehdit suçlaması

Güncelleme Tarihi:

MHK Başkanına tehdit suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2006 12:56

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Kocaeli Şubesi üyelerinden il hakemi Oktay Özkan, kendisini ölümle tehdit ettiği iddiasıyla Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Mustafa Çulcu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Özkan'ın avukatı Kureyş Bilgiç, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusunda, Mustafa Çulcu'nun müvekkilini cep telefonuyla arayarak, 21 Şubat 2006'da yapılan TFFHGD Kocaeli Şubesi olağan genel kurulunda başkanlığa aday olması halinde “vurdurmakla tehdit ettiğini” belirtti.

Tehditlere rağmen müvekkilinin girdiği seçimi çok az farkla kaybettiğini ifade eden Bilgiç, Çulcu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na “öldürmekle tehdit” iddiasıyla sunduğu dilekçesinde, şu iddialarda bulundu: “Kazanan tarafı destekleyenlerden biri olan MHK Başkanı Mustafa Çulcu, seçimden bir hafta sonra müvekkilimi telefonla arayarak birkaç dakika görüştü. Görüşme sonunda Çulcu, müvekkilimi 'Vurduracağım seni, sana İzmit'i dar edeceğim' diye tehdit etti. Çulcu'nun ilk zamanlar böyle bir olaya girişeceğine ihtimal vermediğimiz için hakkında herhangi bir müracaatta bulunmadık. Ancak, Türkiye Futbol Federasyonu'nda son günlerde yaşanan gelişmeler üzerine yeni bir başkanlık seçimi yapılabileceği, olası yeni yönetimde Çulcu'nun görev alamayabileceğini düşündük. Yine Çulcu'ya TFFHGD Kocaeli Şube Başkanlığı döneminde derneğin balolarına Organize Suç Örgütü kurmaktan tutuklu bulunan Sedat Peker'den çelenk gelmiş olması müvekkilimi bahsettiği eylemi gerçekleştirebileceği yönünde endişelendirdi. Bu nedenle müvekkilimin can güvenliğinin sağlanması ve şüpheli hakkında gerekli tahkikatın yapılması amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurmak zorunda kaldık.”

ÇULCU: ALNIM AK

MHK Başkanı Mustafa Çulcu ise yargı aşamasındaki konu hakkında yorum yapmak istemediğini, ancak kendisine yakın olan birisinden böyle bir suçlama gelmesinin üzücü olduğunu söyledi. Çulcu, “Alnım ak, hukuk ülkesindeyiz, her şey ortaya çıkacaktır” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!