Metin Sertoğlu: Disiplin cezası!

Güncelleme Tarihi:

Metin Sertoğlu: Disiplin cezası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 1999 00:00

Metin SERTOĞLU
Haberin Devamı

MİLLİ Parklar ve Avcılık Genel Müdürlüğü'nde bir daire başkanı ile yedi şube müdürüne Genel Müdür Vekili Sn.Hüsrev Özkara tarafından, Arşiv depolarının düzensizliği nedeniyle disiplin cezası verilmiş!.. Avcılık Dairesi Başkanı Bahri Kalınkütük ve emrindeki dört şube müdürü bu ceza furyasından nasibini alırken, aynı evrak deposunu paylaşan Milli Parklar Daire Başkanı Arif Soğancı es geçilerek! kendisine bağlı üç şube müdürü cezalandırılmıştır. İyi hoş da, evrak deposundan öncelikle sorumlu ve yetkili birim, İdari ve Mali İşler Müdürlüğüdür! Geçtiğimiz yıl, su basmasına rağmen depoyu temizlettirip, evrakları emniyete alıp, kapılarını kilitlemediğine göre, bu şubenin müdürü Yahya Çimenci neden göz ardı edilmiştir? Ortada bir suç varsa, en küçük memurdan, Genel Müdür'e kadar çalışanların tümüyle suçlu olması gerekir. Peki gerçek suçlulara ne yapılmıştır? Tek ayak üstünde dikilme cezası mı verilmiştir!

Durumun çarpıklığı kabak gibi ortadadır! Genel Müdür, ince hesaplar peşinde koşmakta, şutlamayı kafasına koyduğu insanların dava açıp geriye dönmelerini engellemek için, sicillerini bozmak çabasındadır. Elbette ki böyle çifte standart hesapların düşünürü olmak, bir genel müdür için hoş karşılanacak bir durum değildir. Sonuçta, bir daire başkanı ile yedi şube müdürü, verilen cezaya itirazda bulunmuşlar, Bakanlık Disiplin Kurulu'nun kararını beklemektedirler. Şayet, ‘‘Yanlış hesap, bakanlıktan geri dönecek olursa’’! genel müdür beyin asalet tasdiki de evrak deposunun tozlu raflarında, yeni bir kişinin atanmasına kadar beklemede kalacaktır.

ŞEFKAT ELLERİ

Bazı gür sesli avcılar, dernekler ve vakıflar, ‘‘Genel müdür Sn. Özkara'yı göreve biz getirdik’’ diye yüksek sesle konuşuyorlar. Dostlarının ifadesine göre ise DSP Genel Merkezi'nde görevli bir yakını! tarafından işinin bağlandığı ifade ediliyor. Özgeçmişini anlatan yazılı belgeler bol kepçe dağıtılmış olmalı ki! bu durum karşısında Hüsrev Bey de, ‘‘Sanki yedi kocalı Hürmüz'ü oynamak zorunda kalıp’’ cömertçe dağıttığı mavi boncuklarla dengeleri kafasına göre ayarlıyor. Kendi bileceği iştir, ne yaparsa yapsın da, Milli Parklar'da geçmişte tüketilen icraat, günümüzde son nefesini vermiştir! Asalet kapma hesapları ile tozlu raflarda suçlu aramak yerine, makamının yumuşak koltuğundan kalkıp, kendisine bağlı bölgeleri dolaşarak, sorunlara acilen çözüm bulması gerekiyor. Orman Genel Müdürlüğü ile kopmuş ilişkilerin onarılması, gerekli araç ve gereçle takviye edilmiş, çağdaş hizmete sunacağı kadrosunu kurması ve yaban varlıklarına şefkat ellerini uzatması artık bekleniyor.

Aksi halde Milli Parklar Orman İçi Su Ürünleri Şubesi'nde evvelce yaptığı proje mühendisliği hizmetlerinden, orman içi sularımıza sorumsuzca salınan Rainbow cinsi alabalıkların, endemik türümüz kırmızı benekli alabalıklarını yutup tüketişinin sorumluları arasında kendisini de hatırlamak istemiyoruz!



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!