Metin Sertoğlu: Boşlara, boş kağıt

Güncelleme Tarihi:

Metin Sertoğlu: Boşlara, boş kağıt
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 1999 00:00

Metin SERTOĞLU
Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde Radikal Gazetesi'nde okuduğum bir habere hem üzüldüm hem de doyasıya güldüm. Her yıl Merkez Av Komisyonu toplanmadan önce; ilçede kaymakamın, illerde ise valinin başkanlığında av komisyonları oluşturulur. Üyelerin yeni av sezonu için belirledikleri yasaklı av alanları ile serbest kalmasını istedikleri sahalar, bir rapor halinde Milli Parklar Genel Müdürlüğüne Ankara'ya gönderilir. Burada ilgili birimler tarafından araştırılması yapılır ve MAK gündemine sokulur.

Nitekim İstanbul İl Av Komisyonu, vali yardımcısının başkanlığında bu amaçla toplanmasına toplanmıştır ama, yeni sezon için aldıkları kararlar sadece sözde kalmıştır! İstanbul'lu avcıları temsilen iki avcı üyenin de katıldığı bu toplantıda, neredeyse çevre avlaklarının tamamı yasak kapsamına alınmıştır! Avcıların öfkesine cevaben; Marmara Bölgesi Avcıları adına toplantıya katılan Sn. Mahmut Kulein, şimdi almış kalemi kağıdı eline, gazetesi köşesinden (aldatıldık diye feryat edip günah çıkartıyor) haksız da değil hani; sonuç hüsranla bitmiş, bütün söyledikleri (laf olsun torba dolsun) hesabından boş kağıtla birlikte gitmiş; zira toplantının hitamında Orman Bakanlığı yetkilileri, komisyon üyelerinin önüne boş kağıtları koyup, ‘‘Buyrun imzalayın, önerilerinizi bütün ayrıntılarıyla kağıda döküp Ankara'ya göndereceğiz’’ demişler ve imzalatmışlar. Sonuçta geçmiş yıllarda olduğu gibi, kendi araştırmaları doğrultusunda hazırladıkları, raporu gündeme sokmuşlardır.

AV SEZONU AÇILIYOR

Benzeri toplantı vali yardımcısının başkanlığında Ankara'da yapılmış, Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu'ndan iki üye, her yıl olduğu gibi resmen davet edilmiştir. Ormancıların masaya koydukları bol yasaklı bölgeler, federasyon temsilcileri tarafından ilçe komisyon raporlarının olmaması nedeniyle kabul edilmemiş, Sn. vali yardımcısının da bastırmasıyla, Ankara ve civarı avcılığa serbest bırakılmıştır. Avcı toplumuna yasakçı olarak empoze edilmek istenen federasyon, ülkemizin en bilinçli ve kurallara uyan avcılarının harman olduğu, Ankara ve çevresi avcılarına olduğu kadar, Türk avcılığına da her zaman ve her yerde, doğru ve çağdaş hizmet anlayışının öncülüğünü yapmaktadır. Elbette ki doğayı ve yaban varlıklarını koruyacak, ancak bilinçli avcıyı hiçbir zaman mağdur etmeyecek ve ettirmeyeceği gibi, boş kağıda imza atmak gafletine de düşmeyecektir!

21 Ağustos 1999 günü yeni av sezonu açılıyor. Artık boş laflar ve imzalanan boş kağıtlarla avcılığa yön vermek yerine! korumacı bir ruh, kurallara saygılı, centilmenlik ve dürüstlük içinde, dostça paylaşımın yine dostlar sofrasında bölüşülmesini diliyorum. Hayırlı ve bereketli avlar olsun, ancak torbalarınız yiyeceğniz kadar avla dolsun. Haydi avcılar RASTGELE...

Cumhuriyet tarihimizin en elim deprem felaket uğramış, maddi manevi acılar içinde çırpınan vatandaşlarımız için; tüm av sektörü mensupları ile ülke avcılarını yardıma davet ederken; ölenlere rahmet, yaralı olanlara şifa, geride kalanlara metanet ve sabır diliyorum.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!