Metin Görgün: Kötü bir final maçı

Güncelleme Tarihi:

Metin Görgün: Kötü bir final maçı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2002 02:11

GÜNEŞ Sigorta'nın istediği tempoda oynanan voleybol adına hiçbir şeyin olmadığı maçı 3-2 Güneş kazanarak seride durumu 1-1 yaptı.

Yulia'nın 4'nodaki ataklarında köşeye değil de, 3'no ile 4'no arasında bombe bir topa Eczacıbaşı ne blokta ne de defansta bir çözüm bulamadı. Lacivert beyazlılar, Güneş'in oyununa ayak uydurduğu iki seti, voleybol adına iğrenç bir tempoyla oynadı. Daha sonra özellikle Natalia'nın hücumdaki performansına Mesude ve zaman zaman Godina eklenince skor 2-2'ye geldi. Ancak öyle bir 5. set oynandı ki inanılmaz.

KENDİNİZE GELİN

Dünyanın en iyi smaçörü Godina'nın 7 hücumu değerlendirememesine söylenecek tek bir söz bulamıyorum. Maç zaman zaman biraz zevklendiyse bunun tek sebebi Necla'dır. Avrupa Şampiyonası'nı düşündüğümde oraya tek yakışacak oyuncu da Necla'ydı.

Natalia'nın da böyle kendine güvenerek yüksek hücum yüzdesinin atlanmaması gereken bir gerçek. Öyle kötü bir final maçı oldu ki bu konuda daha fazla bir şey yazmak istemiyorum. Ancak beni asıl ilgilendiren milli kızlarımızın performansları. Kızlar kendinize gelin. Stres diye bir şeyler tutturmuşsunuz bunu anlamak mümkün değil.

Öncelikle bu rally-point sisteminin nasıl oynanacağını iyi öğrenmek zorundasınız. Bu kadar yüksek kişisel hatalarla başarılı olmak imkansız. Biraz kendinize güvenerek sorumluluk alın. Böyle maçlarda sorumluluktan kaçarsanız milli maçlarda ne yapacaksınız merak ediyorum.

Neyse kötü maçı daha iyi defans yapan Güneş kazandı ve avantaj elde etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!