Metin GÖRGÜN: Eczacı kolay kazandı

Güncelleme Tarihi:

Metin GÖRGÜN: Eczacı kolay kazandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2001 02:26

ECZACIBAŞI'nın modern ve güzel salonunda, şampiyonluğun iki büyük ismi Eczacıbaşı ile Vakıfbank Güneş Sigorta arasındaki çekişmenin ve heyecanın sadece sayılara yansıdığı maçı evsahibi takım kazandı. Türk voleybolunun starları yabancı antrenörler yönetiminde boy gösterdiler. Oyuncuları tek tek ele almak yerine biraz kenar yönetimler itibari ile takımların teknik ve taktik değerlendirmelerini yapmak istiyorum.

Benim dilimde tüy bitti ama her fırsatta tekrarlamaktan bıkmayacağım. Güneş Sigorta'ya dolayısıyla Türk voleyboluna katkı sağlamak amacı dışında kişisel algılanmaması gereken eleştirimin başında arka orta içeride oynayan bir sistemin çok fazla gedik vermesi geliyor. Zaman zaman taktik gereği karşı takımın hücum yönlerine göre uygulanabilir. Ancak körü körüne taviz vermemek adına uygulanırsa o zaman eleştirmek hakkımızdır. Eczacıbaşı, Güneş'in bu zaafını ortadan çabuk toplarla arka ortaya yumuşak smaçlarla oynayarak çok iyi kullandı.

BİRAZ DAHA DİKKAT

Aslında Eczacıbaşı'nın çabuk ve modern voleybol adına yaptığı şeyler bana göre zaman geçtikçe oturuyor. En önemlisi ortadan Özlem ve Çiğdem'in oyuna katkısı arttıkça milli takımlarımızın geleceği açısından daha çok seviniyorum. Hücumda ve blokta daha etkili olan Eczacıbaşı yeni sistemin gereği (tie-break) maçı umduğundan daha kolay kazandı. Bir sözüm de hakemlere... Böylesine önemli bir maçta, oyunun kaderini etkileyecek hatalar yaptılar. Biraz daha dikkat...
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!