'Meteorlar' 50 gün sonra kazandı

Güncelleme Tarihi:

Meteorlar 50 gün sonra kazandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2012 11:57

Bank Asya 1. Lig'de, sadece 1 puan alabildiği 6 hafta sonunda düşme hattına yaklaşan ve teknik direktörünü değiştiren TKİ Tavşanlı Linyitspor, Levent Devrim yönetiminde çıktığı ilk maçında Giresunspor'u yenerek, 50 gün süren 3 puan özlemine son verdi.

'Meteorlar' diye anılan kırmızı-siyahlılar, bu sezon 16 maçlık ilk bölümün son 4 karşılaşmasında Adanaspor, Göztepe, Elazığspor ve Kasımpaşa'ya yenildi.

Bu maçlarda gol atamayan Kütahya temsilcisinde, teknik direktör Coşkun Demirbakan ile yollar ayrıldı. Bu göreve, takımı Spor Toto 3. Lig'den, Spor Toto 2. Lig'e çıkaran Cengiz Seçsev getirildi. Seçsev ile 18 maçlık ikinci periyota iyi başlayan TKİ Tavşanlı Linyitspor, deplasmanda Kayseri Erciyesspor'u son dakikalarda attığı golle 2-1 mağlup etti. Daha sonra Sakaryaspor'u sahasında 1-0, Bucaspor'u da deplasmanda 7-2 mağlup etmeyi başaran Kütahya ekibi, Bucaspor maçıyla ligde “bir yarıda en fazla gol atan takım” unvanını da elde etti.

Play-off iddiasını sürdürme yolunda önemli bir avantaj yakalayan kırmızı-siyahlılar, 3 maçlık çıkışının sonunu getiremedi ve sahasında Konyaspor'a yenildi. Deplasmanda Kartalspor ile berabere kalan Kütahya temsilcisi, Denizlispor, Karşıyaka, Çaykur Rizespor ve İstanbul Güngörenspor yenilgileriyle düşme hattına iyice yaklaştı.

İstanbul Güngörenspor maçının ardından Seçsev ile sözleşmesini fesheden TKİ Tavşanlı Linyitspor, önceki sezonlarda bir dönem Kayseri Erciyesspor'u çalıştıran Levent Devrim'i takımın başına getirdi.

Dün Devrim ile çıktığı ilk maçta, düşme hattından çıkmak için puana ihtiyacı olan Giresunspor'u 2-0 yenmeyi başaran kırmızı-siyahlılar, 28 Ocak'taki Bucaspor galibiyetinden 50 gün sonra ilk galibiyetini aldı.

Sezonun bitimine 8 hafta kala düşme hattındaki en yakın rakibi Giresunspor ile puan farkını 9'a çıkararak adeta rahat nefes alan TKİ Tavşanlı Linyitspor, play-off'a katılabilmek için de mücadele verecek. Kırmızı-siyahlılar, kendisinin 7 puan üzerinde 6'ncı sırada yer alan Boluspor ile 25 Mart'ta deplasmanda karşılaşacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!