Mesut ve Messi krallığı paylaştı

Güncelleme Tarihi:

Mesut ve Messi krallığı paylaştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2012 11:07

İspanya La Liga’da 2011–12 sezonu tamamlanırken, Barcelona’nın yıldızı Lionel Messi ve Real Madrid’in şampiyonluğunda başrol oynayan Mesut Özil asist krallığında zirveyi paylaştılar.

Haberin Devamı

Lionel Messi ve Mesut Özil yaptıkları 16 asistle takımlarına büyük katkı sağlarken, asist krallığında ilk sırada yer aldılar.

Real Madrid’in yıldızlarından Angel Di Maria 13 asistle üçüncü sırada yer alırken, Cristiano Ronaldo ise 12 asistle dördüncü oldu.

Messi ve Mesut’a sadece Hazard yaklaştı

La Liga’da Messi ve Mesut’un yaptığı 16’şar asiste yaklaşabilen oyuncu olmazken, Fransa Ligue 1’de Lille forması giyen Eden Hazard yaptığı 15 asistle bu oyunculara yaklaşabilen tek futbolcu oldu.

Premier Ligde Manchester City ile şampiyonluk sevinci yaşayan David Silva 14, M.United forması giyen Valencia ve Chelsea’de top koşturan Juan Mata ise 13’er asistle İngiltere’nin en çok asist yapan oyuncuları oldular.

İtalya Serie A’da Juventus forması giyen tecrübeli oyuncu Pirlo ve Palermo’nun yıldızı Miccoli ise 12’şer asistle en çok asist yapan oyuncular arasında yer aldılar.

Pichichi ödülü Messi’nin

Haberin Devamı

Eski İspanyol futbolcu Pichichi adıyla da tanınan Rafael Moreno Aranzadi'nin anısına her yıl La Liga’nın en golcü oyuncusuna verilen ödülün bu sezonki sahibi Lionel Messi oldu.

Bu sezon attığı 50 golle La Liga tarihinde ulaşılması güç bir rekora imzasını atan Messi, Altın Ayakkabı ve Pichichi ödüllerini almaya hak kazanarak 2011–12 sezonunu tamamladı.

Gerd Müller’in 1972-73 sezonunda elde ettiği 67 gollük rekoru attığı 72 golle tarihe gömen Messi, bir sezonda en fazla gol atan oyuncu unvanının da sahibi oldu.

La Liga'da sezon içinde en çok gol atan futbolcuya spor gazetesi Marca'nın organizasyonu ile verilen ödülü geçtiğimiz yıl attığı 40 golle kazanan Cristiano Ronaldo bu sezon Messi’nin gerisinde kaldı.

La Liga tarihinde en fazla “Pichichi” çıkaran kulüp Real Madrid olurken, Lionel Messi bu unvanı kazanan 12.Barcelonalı oyuncu oldu.

En fazla Pichichi kazanan kulüpler

Real Madrid – 25
Barcelona – 12
A.Bilbao – 12
Atletico Madrid – 10
Valencia – 6
Oviedo – 4
Sporting, Deportivo – 3
Valladolid – 2
Zaragoza, Celta, Sevilla, Elche, Granada, Betis, Tenerife, Racing, Villarreal, Mallorca – 1

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!