Messi'yi yenen adamlar

Güncelleme Tarihi:

Messiyi yenen adamlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2013 09:50

Kırılmadık rekor bırakmadı ama sanıldığı gibi gelir rekortmeni değil.

Haberin Devamı

Barça’nın yıldızı, en çok kazanan sporcular listesinde Mayweather, LeBron James, Federer, Kobe Bryant ve Tiger Woods gibi isimlerin gerisinde kaldı.

MESSİ İLE 13 YIL 13 AN - FOTO ANALİZ

Barcelona ile olan sözleşmesini 2018 yılına kadar kadar uzatan 4 kez ‘Yılın Futbolcusu’ ödülünün sahibi Lionel Messi’nin dünyanın en çok kazanan futbolcusu olacağını düşünenler büyük hayal kırıklığına uğradı. 2011 yazında Inter’den ayrılarak Anzhi’nin yıllık 20 milyon Euro’luk teklifini kabul eden Kamerunlu Samuel Eto’yu geçmesi beklenen Arjantinli Messi, yıllık 16 milyon Euro’ya imza attı. Ancak 4 kez ‘Yılın Futbolcusu’ ödülü sanibi Messi, bu artışla en çok kazanan futbolcular listesinde yine de Etoo’nun ardında kaldı.

Son 4 yılda kırılmadık rekor ve kazanılmadık kupa bırakmayan Messi, sponsorluk ücretleriyle birlikteyse yıllık kazancını 44 milyon dolara çıkarmış oldu. Messi böylece dünyanın en çok kazanan sporcuları arasında Samuel Etoo’yu geçti ancak bu listede ilk sırayı elde edemedi. Çünkü İngiliz yıldız Beckham sponsor gelirlerinde Messi’yi geçiyor.

Haberin Devamı

İŞTE DÜNYANIN EN ÇOK KAZANAN 10 SPORCUSU

1- Floyd Mayweather
Boks/85 milyon dolar

Dünyanın en çok kazanan sporcusu unvanının sahibi Mayweather, bir yıl içinde Victor Ortiz’le yaptığı maçtan 40 milyon dolar, Miguel Cotto ile de yaptığı maçtan 45 milyon dolar kazandı.

2- Manny Pacquiao
Boks/62 milyon dolar

Filipinli boksör Manny Pacquiao, dünyanın en çok kazanan 2. sporcusu. Pacquiao, unvanını kaybetmesine rağmen 62 milyon dolarla kazancından bir şey kaybetmedi...

3- Tiger Woods
Golf/60 milyon dolar

Özel hayatında yaşadığı çalkantılara rağmen yıllık kazancı 60 milyon dolar olan ünlü golfçü Tiger Woods, gelirinin 55 milyon dolarını sponsorlarından sağladı.

4- LeBron James
Basketbol/53 milyon dolar

Kazancının yaklaşık yüzde 80’ini sponsorlardan sağlayan isimlerden biri de LeBron. Yıllık kazancı 53 milyon dolar olan basketbolcu da bu rakamın 40 milyon dolarını sponsorlardan tedarik etti.

5- Roger Federer
Tenis/52.5 milyon dolar

Sponsorlarından para kazanma konusunda en uzman isim kuşkusuz Roger Federer.Tenisçiler arasında en çok para kazanan Federer’in yıllık sponsorluk geliri ise 30 milyon Euro.

Haberin Devamı

6-Kobe Bryant
Basketbol/52.5 milyon dolar

 LA Lakers’ın yıldızı Kobe Bryant’ın en önemli özelliklerinden biri de sponsorluk anlaşmaları. THY’nin de reklam yüzlerinden olan Bryant’ın 32 milyon dolarlık kazancını sponsor firmalardan.

7- Phil Mickelson
Golf /47.8 milyon dolar

Golf dünyasının Tiger Woods’tan sonra en çok kazanan ismi Mickelson, sporcu yıllık kazancının 30 milyon dolarını sponsorlarından sağlıyor.

8- David Beckham
Futbol/ 46 milyon dolar

FUTBOLUN altın çocuğu David Beckham, gelirinin çoğunluğunu muhteşem pazarlama yeteneği sayesinde kazanıyor. Beckham, yıllık kazancının 37 milyon dolarını sponsorlardan elde ediyor.

9- Lionel Messi
Futbol/44 milyon dolar

Haberin Devamı

Barcelona ile olan sözleşmesini uzatan Messi, yıllık ücretini 16 milyon Euro’ya çıkardı. Sponsorlarla birlikte 25 yaşındaki futbolcunun kazancı 44 milyon dolara ulaştı.

10- Cristiano Ronaldo
Futbol/42,5 milyon dolar

CRİSTİANO Ronaldo futbol dünyasının Beckham’dan sonra en pazarlanabilir isimlerinden biri. Başarılı futbolcu yıllık kazancının 30 milyon dolarını sponsorlarından kazanıyor.

TÜRKİYE’DE EN ÇOK KAZANAN FUTBOLCULAR

Didier Drogba (Galatasaray): 4 milyon Euro
Moussa Sow (Fenerbahçe): 3 milyon 400 bin Euro
Wesley Sneijder (Galatasaray): 3 milyon 200 bin Euro
Raul Meireles (F.Bahçe): 3 milyon Euro
Felipe Melo (Galatasaray): 2 milyon 900 bin Euro
Hamit Altıntop (Galatasaray): 2 milyon 900 bin Euro
Albert Riera (Galatasaray): 2 milyon 900 bin Euro
Dirk Kuyt (Fenerbahçe) 2 milyon 850 bin Euro
Hugo Almeida (Beşiktaş) 2 milyon 750 bin Euro

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!