Messi iki topla mı oynadı?

Güncelleme Tarihi:

Messi iki topla mı oynadı
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2012 09:32

Arjantinli yıldızın 5 gol attığı maçtan sonra twitter'da bu soru soruldu. Messi'nin, bir maçta attığı 5 golle meslektaşlarını da şaşırttı.

Haberin Devamı

Barcelona’nın Leverkusen’i 7-1 yendiği maçta 5 gol atan Lionel Messi, bir Şampiyonlar Ligi maçında en fazla gol atan futbolcu oldu.

Şimdiden tarihe geçen öğrencisi için Guardiola, “Di Stefano, Maradona, bir de alınmasın Pele’yi de söyleyeyim ama şu an en iyisi Messi” dedi.

DÜNYA bir kez daha Lionel Messi’yi konuşuyor. Barcelona’nın Bayer Leverkusen’i 7-1 yendiği maçta 5 gol birden atan Arjantinli yıldız, rekorlarına bir yenisini ekleyerek Şampiyonlar Ligi tarihinde bir maçta en fazla gol atan futbolcu oldu. Messi’nin inanılmaz performansı meslektaşlarını da şaşırttı. Atletico Madrid’in golcüsü Falcao, önceki akşam oynanan maçın ardından twitter’da yazdığı yorumda, yıldız futbolcunun topu eve götürmesine gönderme yaparak “Eğer 6 gol atsaydı 2 top mu alacaktı?” derken Messi’nin 2 topla oynayıp oynamadığını sordu.

Rekorlarla dalga geçiyor
Öte yandan bu sezon Devler Ligi’nde attığı gol sayısını 12’ye çıkaran Barcelonalı futbolcu, geçen sezon gol kralı olduğu rakamı şimdiden yakaladı. Şampiyonlar Ligi’nin son 3 sezonunu gol kralı olarak kapatan süper yıldız, 3 gol daha atması halinde 1962-1963 sezonunda Milan forması ile 14 gol atan Altafini’nin rekorunu da ele geçirecek.

İstatistiklerle adeta dalga geçen Messi, kırılması imkansız gibi gözüken Barcelona tarihinde 235 golü bulunan Cesar’ın rekorunu kırmaya da çok yaklaştı. 24 yaşındaki yıldız, Katalan ekibinde 228 gole ulaştı ve kulübünün tarihine geçmesi için sadece 7 gole ihtiyacı kaldı.

Haberin Devamı

Chamberlain’in 100 sayı atması gibi

MESSI’nin rekoru, geniş yer bulduğu İspanyol basınında ilginç yorumlarla karşılandı. En çarpıcı ifadeleri AS kullandı. Gazete, tarihi bir gün yaşadıklarını vurgulayarak şu satırlara yer verdi:
“Messi’nin 5 golünü canlı olarak izleyen 75,632 seyirci “o gün ben de oradaydım” diyecek. Bu, Wilt Chamberlain’in NBA’de 100 sayı atması, Muhammed Ali’nin Sonny Liston’ı yenmesi ya da Bob Beamon’un Meksika Olimpiyatları’nda yaptığı uzun atlama gibi bir şey.”

Diğer gazeteler de şu başlıkları attı:
Marca: Tanrı’nın küçük eli. Messi, Avrupa’da yeni bir rekor kırıyor.
El Mundo Deportivo: Leo, efsanenin sonu yok. Messi, tüm dünyanın ağzını açık bırakıyor.

Haberin Devamı

5 gol attığı topu evine götürdü

MAÇIN oynandığı topu evine götüren Lionel Messi, basına yaptığı açıklamada, “Önemli olan kazanmaktı, 5 golüm değil. Yeniden çok iyi oynadık ve çeyrek finale çıktık. 5 gol atmak güzel bir şey. La Liga ise biraz daha zor ama aynı şekilde sonuna kadar devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

24 yaşında Devler Ligi’nin en golcü 5 isminden biri oldu
Raul: 71 gol
Van Nistelrooy: 54 gol
Henry: 51 gol
Di Stefano: 49 gol
MESSI: 49 gol

Şampiyonlar Ligi’nde maç başına gol ortalamaları
Gerd Müller: 1.00
Puskas: 0.87
Di Stefano: 0.84
MESSI: 0.76

Şampiyonlar Ligi Gol Krallığı

12 gol: Messi (Barcelona)
6 gol: Gomez (Bayern)
5 gol: Soldado (Valencia), Gomis (Lyon), Doumbia (CSKA Moskova), Frei (Basel), Ibrahimovic (Milan), Shirokov (Zenit), Cavani (Napoli).

Haberin Devamı

Ronaldo’ya fark attı

DÜNYANIN en iyi futbolcusu tartışmalarında Lionel Messi’nin en büyük rakibi olarak gösterilen Real Madridli Cristiano Ronaldo ezeli rakibinin çok gerisinde kaldı. Futbol tarihinin en pahalı bonservis bedeli ödenen oyuncusu olan Ronaldo, Şampiyonlar Ligi’nde attığı 32 golle tarihin en golcü 13. ismi oldu. Portekizli yıldız, 81 karşılaşmada 32 golle maç başına 0.39 gol atarak da Messi’nin çok arkasında kaldı.

Messi için ne dediler

Pep Guardiola
Di Stefano, Maradona, bir de alınmasın Pele’yi de söyleyeyim ama şu an en iyisi Messi. Umuyorum ki bir gün 6 gol attığını da göreceğiz.

Wayne Rooney
Messi şaka gibi. Bence dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu.

Haberin Devamı

Radamel Falcao
Bu bir Şampiyonlar Ligi maçı mıydı, yoksa Playstation oyunu mu? Eğer 6 gol atsaydı, 2 top mu alacaktı? Messi 2 topla oynadı herhalde.

Gary Lineker
Hayatımda gerçek bir Pele’yi bu kadar yakından görmemiştim.

Robin Dutt (Leverkusen Teknik Direktörü)
Barcelona Messi’siz de dünyanın en iyi takımı. Ama Messi ile başka bir gezegenden oluyorlar.

Twitter yorumları

*Bu adamı oynatmayın artık zevki kalmadı basketbolun Harlem’i oldu adam tek başına.
*Messi 5 gol atmış. Bu adamın DNA’sını incelemek lazım bir yerde hata var, kesin var.
* Sürekli atıyor efendim durduramıyoruz.
* Messi 5: Artık iddaa Messi’ye alt-üst açacakmış.
*Messi 5 golü bir maçta atıyor. Türkiye’de bütün sene 5 gol atıp da golcü futbolcu diye geçinen adamlar var.
* Messi’yi sadece kripton ile durdurabilirsiniz, boş yere defans yapmayınız.
*Her yerinden öpüyorum Messi…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!