Messi, Cristiano Ronaldo'yu yakaladı, yeni rekora gidiyor!

Güncelleme Tarihi:

Messi, Cristiano Ronaldoyu yakaladı, yeni rekora gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2015 10:02

Barcelona'nın Levante'yi 5-0 yendiği maçta 3 gol atan Messi, İspanya ligindeki 23. hat-trick'ini yaparak Real Madridli Ronaldo'nun rekoruna ortak oldu.Birçok kişi tarafından dünyanın en iyi oyuncusu olarak gösterilen Messi üç kez FIFA Altın Top Ödülü’ne layık görüldü. Sayısız rekoru elinde bulunduran Arjantinli yıldız, kulüp tarihinin ve Şampiyonlar Ligi tarihinin en golcü ismi konumunda.

Haberin Devamı

'Durdurulamaz' lakplı Barcelona'nın Arjantinli yıldız futbolcusu Lionel Andres Messi yeni bir rekora koşuyor.

İspanya Birinci Futbol Ligi’nin (La Liga) 23. haftasında Barcelona’nın Levante’yi 5-0 yendiği maçta 3 gol kaydeden Lionel Messi, ligdeki 23. üçlemesini (hat-trick) yaparak bu alandaki rekorun sahibi Real Madridli Cristiano Ronaldo’yu yakaladı.

Barcelona, La Liga’nın 23. haftasında konuk ettiği Levante’yi, Messi, Neymar ve Luis Suarez’in golleriyle 5-0 mağlup etti. Arjantinli forvet oyuncusu Messi, 38, 59 ve 65’inci (penaltıdan) dakikalarda attığı gollerle Barcelona ile çıktığı resmi maçlardaki üçleme sayısını 31’e yükseltti. 27 yaşındaki futbolcu böylece ligdeki üçleme sayısını 23’e çıkararak Alfredo Di Stefano ve Telmo Zarra’yı geride bıraktı, bu alandaki alandaki rekorun sahibi Real Madridli Cristiando Ronaldo’yu da yakaladı.

Haberin Devamı

Messi, Cristiano Ronaldoyu yakaladı, yeni rekora gidiyor

Ligdeki 300. maçına çıkan Messi, gol sayısını 269’a yükseltti. Bu sezonki gol sayısını ise 26’ya çıkaran Arjantinli futbolcu, 28 golle gol krallığı yarışının zirvesindeki Ronaldo’ya biraz daha yaklaştı.

İlgili videolar:

MESSİ'NİN EN İYİ GOLLERİ

CRSTIANO RONALDO'NUN ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDEKİ TÜM GOLLERİ

LIONEL MESSİ KİMDİR?

24.6.1987

Lionel Andrés Messi,

La Liga takımı Barcelona ve Arjantin Milli Futbol Takımı’nda forma giyen futbolcudur. 1,69 m boyunda 67 kg ağırlığındaki futbolcu oyun stili,sol ayağı ve özellikleri ile Maradona’ya benzetilmektedir. Maradona da kendisi için, ”veliahtı" olduğunu belirtmiştir.

Arjantin 20 Yaş Altı (U-20) Takımı
Messi’ye İspanya Milli Futbol Takımı’nda oynaması teklif edildi ancak Messi bunu reddetti ve doğduğu ülkenin milli takımı için oynamak istediğini söyledi. 2004 Haziran ayında ilk kez bir dostluk maçında, Paraguay Milli Futbol Takımı’na karşı, Arjantin 20 Yaş Altı (U-20) Takımı formasını giydi.

Haberin Devamı

2005 Haziran ayında Hollanda’da düzenlenen Dünya Gençler Futbol Şampiyonası’nda Arjantin 20 Yaş Altı (U-20) Takımı’yla şampiyonluk sevincini yaşadı. Bu turnuvada attığı 6 golle turnuvanın en skorer oyuncusu seçilerek altın ayakkabı ve en iyi oyuncusu seçilerek de altın top ödüllerini aldı.

Messi, Cristiano Ronaldoyu yakaladı, yeni rekora gidiyor

ARJANTİN MİLLİ FUTBOL TAKIMI
İlk kez 4 Ağustos 2005'te Arjantin Milli Takımı teknik direktörü José Pekerman tarafından Arjantin Milli Takımı’na davet edilmiştir. Milli takımdaki ilk resmi maçında Macaristan Milli Futbol Takımı’na karşı 63. dakikada oyuna girmiştir.Messi 2008 Pekin Olimpiyatları'nda Altın Madalya kazanmıştır.

Haberin Devamı

2012 sezonunda tüm karşılaşmalarda 73 gol atarak dünya rekorunu kıran futbolcu unvanını kazanmıştır. Kırılmadık rekor bırakmayan Arjantinli futbolcu, bir başka efsane Arjantinli futbolcu olan Maradona’nın veliahdıdır. Yetenekleri ve oyun tarzı, ona “Yeni Maradona” dedirtmiştir. Genç yaşında kariyeri boyunca bütün rekorları kırmıştır ve önünde kırılacak sadece kendi rekorları kalmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!