Mesafe kısa hedef büyük

Güncelleme Tarihi:

Mesafe kısa hedef büyük
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2010 11:35

Atletizmde kısa mesafe koşularında olimpiyat ve dünya şampiyonalarına daha iyi hazırlanmak amacıyla oluşturulan “Atletürk” projesi hayata geçirildi.

Son dönemde elde edilen başarılarla ivme kazanan Türk atletizminde, bu başarıların devamını sağlamak ve dünya çapında elde edilen dereceleri daha üst seviyelere taşımak hedefiyle yola çıkılan projede, son dönemin başarılı atletlerinden İzzet Safer ve Ali Ekber Kayaş da yer alıyor.

Atletürk Projesi Başantrenörü Ahmet Pekel, projede milli takım antrenörlerinin yanı sıra konusunda uzman eğitmen, doktor, menajer, bilim adamı ve beslenme uzmanı gibi performans arttırmada faydası dokunacak kişilerin görev yapacağını söyledi.

Kişisel özellikler dikkate alınarak sporculara özel antrenman programlarının hazırlanacağını belirten Pekel, “Sporcular, ikamet ettikleri yerlerde projede yer alan antrenörlerce çalıştırılacak. Kamp dönemlerinde sporcuların, planlanan kamp ve yarışmalara görevlendirilen antrenörlerle birlikte katılması hedefleniyor. Zira sporcu ve antrenör arasında herhangi bir kopukluk yaşanmaması bu açıdan çok önemli” diye konuştu.

Antrenör eğitimleri için sürekli ve dönemsel aktiviteler planlanacağını, antrenörlerin birbirleriyle iletişimlerinin bu noktada önem kazandığını anlatan Pekel, “Eğitim sürecine bağlı kalarak sporcularla uzun vadeli planlamalar yapılmakta. Sporcuların gelişimleri oranında gerekirse planlamalarda değişikliğe gidilecek” dedi.

“SPORCU TRANSFERLERİ DAHA KOLAY OLACAK”

Pekel, proje kapsamındaki sporcuları yetiştiren antrenörlerin, projede yer almasalar bile alınan başarılarda pay sahibi olacaklarını kaydederek, şöyle devam etti:

“Atletizmde günümüze kadar birtakım anlaşmazlıklara sebebiyet veren antrenörler arası sporcu transferinin de bu sayede daha kolay olacağını düşünüyoruz. Branş antrenörlerinin sadece kendi branşındaki sporculara yönelmesini destekleyen bu düşünce, performansın daha iyiye gideceğinin apaçık göstergesidir.”

Pekel ayrıca, çeşitli dönemlerde bir araya gelinecek kamplarda sporculara yabancı dil eğitiminin de verileceğini sözlerine ekledi.
Projede görev alacak uzmanlar ile ilk etapta projeye dahil edilen sporcular şöyle:

Güner Güngör (sportif direktör), Ahmet Pekel (proje başantrenörü ve Ankara sorumlusu), Dursun Tepeyurt ve Duygu Çoban (İstanbul sorumluları), Ateş Şendil (doktor), Haydar Ünver (fizyoterapist ve masör), Perican Bayar (psikolog), Zeynep Güngör (web sayfası ve iletişim sorumlusu), Ali Ekber Kayaş, Buğrahan Kocabeyoğlu, Emrah Altunkalem, Ferhat Altunkalem, Halit Kılıç, İzzet Safer,
Mustafa Delioğlu, Serdar Tamaç (sporcular).

Proje kapsamında çalışmalar 16 Eylül'de başlayacak. 4 Ekim'de Ankara Eryaman Olimpik Spor Merkezi'nde 2 hafta süreyle test ve uyum kampı için toplanılacak. Kısa bir aranın ardından Almanya'da yapılacak 2 haftalık kamp sonrası Mersin'de 3 haftalık bir kamp daha gerçekleştirilecek. Sonrasında ise Kapalı Pist Yarışmaları için Almanya ve Avusturya'ya gidilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!