Mersin tarihin en güzel oyunlarını yapacaktır

Güncelleme Tarihi:

Mersin tarihin en güzel oyunlarını yapacaktır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2011 15:19

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Togay Bayatlı, 2013 Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapma hakkını elde eden Mersin'in bunu en iyi şekilde gerçekleştireceğinden kimsenin kuşku duymaması gerektiğini söyledi.

Bayatlı, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin son dönemde düzenlediği dev organizasyonların tümünden yüzünün akıyla çıktığını ve spor dünyasında oldukça prestijli bir konuma ulaştığını belirterek, “Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi'nin 2013 organizasyonu için yaptığı seçimde Mersin'in daha ilk turda yüzde 50'nin üzerinde oyla diğer iki kenti geride bırakması bunun en güzel örneğidir” ifadelerini kullandı.

Elde edilen başarıda devletin taahhütlerinin son derece önemli olduğunun altını çizen Bayatlı, şunları kaydetti:
“Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere, Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Sayın Faruk Nafiz Özak, eski bakanlarımızdan Mersin Milletvekili Sayın Kürşat Tüzmen, Mersin Valisi Sayın Hasan Basri Güzeloğlu, Belediye Başkanı Sayın Macit Özcan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Emrullah Taşkın ve kentin ileri gelenleri olaya kararlılıkla sahip çıkarak her türlü desteği sağladılar. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi de, Mersin'in bu arzusu ve devletimizin büyük desteğinin verdiği inançla üzerine düşen görevi yerine getirmiştir. Oylamada yer alan tüm ülkelerin Olimpiyat Komitesi başkanları ve bu ülkelerin IOC üyeleriyle tek tek görüşmeler yaparak kendimizi ifade ettik ve hepsinden olumlu mesajlar aldık. Sonuç, devletimizin verdiği güven ve el ele çalışmamızın ürünüdür. Şimdi görev Mersin'in... Aynı birlik bütünlük içerisinde, İzmir'den 32 yıl sonra Mersin'de en mükemmel Akdeniz Oyunları'nı yapmak ortak hedefimizdir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!