Mersin’de tersine işler

Güncelleme Tarihi:

Mersin’de tersine işler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2014 00:19

Hakan Kutlu, Güney ekibinin yönetimine, “Ne para istiyorum ne de gelecek sezon için sözleşme bir maç için göreve hazırım” dedi.

Haberin Devamı

PTT 1. Lig Play-off finalinde Mersin İdman Yurdu, Samsunspor’u 2-0 yenerek Süper Lig’e yükselen son takım oldu. Ancak Mersin’de işler biraz tersine yürüdü… “Herkes gider Mersin’e biz gideriz tersine” sözü bu defa bizatihi Mersin için hayat buldu. Ligin bitimine 10 hafta kala takım, liderin 4 puan gerisindeyken yönetim Hakan Kutlu’yu görevden alıp yerine Yılmaz Vural’ı göreve getirdi. Takım, o günden sonra büyük bir düşüşe geçt ve parasal sorunlar yüzünden de Kutlu sonrası, sezonu liderin 19 puan gerisinde tamamladı.

YILMAZ VURAL FİNALE ÇIKARDI AMA...

VURAL, ligde kötü gitse de play-off’ta Orduspor’u eleyerek takımını finale çıkardı. Ama final öncesi bir anda görevinden istifa etti. İşte tam da o gün Kutlu’nun telefonu çalar. Arayan Mersin yönetimidir. Son maçta takımın başında olması isteniyordu.
Kutlu, 10 hafta önce ayrıldığı takıma dönmenin etik olmadığını belirterek teklifi kibarca reddeder. Ancak aynı gece saat 02.30’da Kutlu’nun telefonu yine çalar. Bu kez arayan kamptaki Mersinli oyunculardır ve Kutlu’ya, “Hocam finalde seninle sahaya çıkmak istiyoruz. Takım dağılıyordu. Senin sayende bir arada kalabildik. Bu önemli maçta da birlikte olmalıyız” derler.

KUTLU’DAN TEKLİFE ŞARTLI KABUL

Haberin Devamı

Futbolcuların duygusal sözleri üzerine Hakan Kutlu, sabah erken saatlerde Mersin’e gitti ve yönetim kurulu ile görüştü. Kendisine teklif edilen parayı ve gelecek sezon için önerilen protokolü kabul etmez. Kutlu, ”Ne para istiyorum ne de gelecek sezon için sözleşme. 1 maç için göreve gelmeyi kabul ediyorum. Maçı kazanıp görevi bırakırım” der. Kutlu’nun hiç para istemeden görevi kabul etmesi Mersin İdman Yurdu yöneticilerini şaşırtsa da karar özellikle futbolcular arasında sevinçle karşılanır…
36 saat sonra Şükrü Saracoğlu’nda işte bu olayları yaşayarak çıkan Mersin, büyük bir başarıya imza atıp bir yıl aradan sonra yeniden Süper Lig’e döner.

‘Başarının mimarı futbolcular’

SPOR Toto Süper Lig’e yükselen Mersin İdmanyurdu’nun teknik direktörü Hakan Kutlu, sezon başında koydukları hedefi gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını belirterek “Büyük fedakârlık yapan futbolcular başarının mimarı oldu” dedi.

Vural ‘kumpas’ kurbanı mı?

Haberin Devamı

Yılmaz Vural’ın final öncesi Mersin’den ayrılmasına dair çarpıcı iddialar ortaya atıldı.

SÜPER Lig yolunda Mersin İdmanyurdu’nu PTT 1. Lig Play-off finaline taşıyan ancak maçtan 2 gün önce takımdan ayrılan Yılmaz Vural’ın bu sürpriz vedasına dair bir çok iddia ortaya atıldı. İşte bunlardan bazıları:

Yılmaz Vural 2.5 milyon lira şampiyonluk primi istedi.Parası ödenmediği için yönetimle tartışma yaşadı ve bıraktı.
Hakan Kutlu’yu yeniden takımda görmek isteyen oyuncular, alacak bahanesiyle idmana çıkmayacaklarını söyledi. Bunun duyan Vural rahatsızlandı ve İstanbul’daki doktoruna gitti. Bunu fırsat bilen oyuncular hocanın idmana çıkmadığını yönetime şikayet etti ve ipler koptu.

Bir teşekkür etmediler!

Haberin Devamı

Vural, “Maçın ardından herkesle röportaj yapıldı ama kimse bana teşekkür etmedi. Bu durum beni çok üzdü” dedi.

SÜPER Lig’e yükselen Mersin İdman Yurdu’nu final maçı öncesi bırakan Yılmaz Vural, kimsenin kendisine teşekkür etmediğini söyledi. Vural, “2.5 ay boyunca evine dahi gitmedim. 2 gün kala adeta defedilmek normal değil. Demek bir şey yapmamışım” dedi. Vural, bugün basın toplantısı yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!