Mersin Akdeniz Oyunları'nı istiyor

Güncelleme Tarihi:

Mersin Akdeniz Oyunlarını istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2011 10:05

Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin'in aday olduğu 2017 Akdeniz Oyunları için ciddi hazırlıklar yaptıklarını bildirdi.

Adaylık süreci kapsamında kente gelerek inceleme yapan Souhail Khoury başkanlığındaki Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyeleri, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Türker Arslan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Özcan, “2017 Akdeniz Oyunları için ciddi hazırlık içerisinde olduklarını” belirtti.

Valilik ve Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere kentin tüm dinamiklerinin göreve hazır olduğunu ifade eden Özcan, “Spor tesisi anlamında yaptığımız çalışma kapsamında 75 dönüm alan üzerine inşa ettiğimiz Macit Özcan Spor Tesisleri 5 yıldır sporun ve sporcunun hizmetinde. Ayrıca 6 bin kişilik spor salonu inşa etmeyi planlıyoruz. Projeyi bu dönem gerçekleştireceğimiz yatırım programı içine aldık. Akdeniz Oyunları kentimizde yapılmasa bile tesisleşme çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

Mersin'in birçok spor branşında önemli potansiyeli barındırdığını ifade eden Özcan, “Bütün amacımız, Mersin'i dünyada tanınan bir spor kenti yapmak. Bu kapsamda 18. Akdeniz Oyunları'nın kentimizde yapılması, bu amacımıza büyük katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Komite başkanı Khoury de Mersin'in belirlediği “Biz hazırız” sloganının her şeyi anlattığını söyledi.
Değerlendirme Komitesi üyelerinin 14 Ocak tarihine kadar tesisleri inceleyecekleri bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!