Mersin 2017'den umutlu

Güncelleme Tarihi:

Mersin 2017den umutlu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2011 12:56

2013 yılında yapılacak “17. Akdeniz Oyunları”na ev sahipliği yapma şansını finalde kaybeden Mersin, “2017 Akdeniz Olimpiyatları”ndan umutlu.

Souhail Khoury başkanlığındaki değerlendirme komitesi üyeleri 18. Akdeniz Oyunları için Mısır'ın İskenderiye, Hırvatistan'ın Rijeka, İspanya'nın Tarragone ve Libya'nın Trablus kentleriyle yarışan Mersin'de incelemelerini sürdürüyor.

AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, adaylık süreciyle ilgili,  Akdeniz Oyunları'nı Mersin'e getirebilmek için yoğun bir çalışma stratejisi yürüttüklerini, ancak İtalya'nın Pescara kentinde yapılan oylamada, finalde ev sahipliğini Yunanistan'a kaptırdıklarını anımsattı.

Bu gelişme üzerine yeni hedef belirleyerek 18'incisi yapılacak 2017 Akdeniz Oyunları'nı Mersin'e kazandırmak için çalışmalara başladıklarını anlatan Tüzmen, “Yaklaşık 4 yıl önce Akdeniz Oyunlarını Mersin'e almak için yoğun bir çalışma gerçekleştirdik. Ancak Yunanistan aldı. Yaşadığı son krizden sonra sıkıntı yaşayan Yunanistan bu organizasyonu yapamayacak gibi görünüyor. 2017 oyunları için sona doğru yaklaşıyoruz” dedi.

Türkiye'nin Dünya Basketbol Şampiyonası, Trabzon'da düzenlenecek Avrupa Olimpik Gençlik Oyunları, Erzurum Üniversitelerarası Kış Oyunları gibi birçok önemli organizasyona imza attığına işaret eden Tüzmen, şöyle devam etti:
“Akdeniz Oyunları, olimpiyatlardan sonra dünyada en fazla spor dalının birarada yapıldığı, 24 ülkenin katılımı ile 4 yılda bir gerçekleşen büyük bir organizasyondur. Oyunların en büyük amacı ülkeler arasında toplumsal, kültürel ve sosyal yakınlaşmayı sağlamaktır. Akdeniz ülkeleri, özellikle turizme açmayı ve yatırım yapmayı planladıkları şehirlerle bu organizasyona aday olmaktadırlar. Biz de Akdeniz çanağında ticaret yapan, turizmde önemli aşamaya gelen Mersin'e bu oyunları getirmek için Valilik ve Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere kentin tüm dinamiklerinin işbirliğiyle çalışıyoruz.
1971'de İzmir ile ev sahipliği yaptığımız bu oyunları kentimize kazandırmak için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak da destek veriyor. Uluslararası spor organizasyonlarını başarıyla gerçekleştiren ülkemize bu görkemli oyunları da kazandırmak istiyoruz.”
Amaçlarının Mersin'i bir olimpiyat şehri haline getirmek olduğunu ifade eden Tüzmen, “İklim şartları itibariyle yıl boyunca antrenman yapmaya elverişli olan kentimiz gerek önemli sporcu potansiyeli gerekse her geçen gün artan tesisleşmesiyle bunu hak ediyor” diye konuştu.
(VEG-MUT-SSG)
12:50 13/01/11
"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!