Merkit yardım için yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Merkit yardım için yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2010 12:29

Arjantin ve Şili'de 1-16 Ocak 2011 tarihlerinde düzenlenecek 2011 Dakar Rallisi'nde Türkiye'yi temsil edecek ''Çöl Kaplanı'' lakaplı motosikletçi Kemal Merkit, bu yıl Omurilik Felçlileri Derneği için bağış toplamak üzere yarışacağını ve yarışta ikinci kez ''Mekanik Destek Almadan Yarışanlar'' kategorisinde birinciliği hedeflediğini söyledi.

Haberin Devamı

Son üç yıldır Afrika'daki özellikle Moritanya'daki terör nedeniyle Paris-Dakar arasında yapılmayan ancak adı hala "Dakar Rallisi" olarak anılan dünyanın en zorlu yarışında bu yıl motosiklette ''mekanik destek almadan yarışanlar'' kategorisinde 40-45 sporcunun mücadele edeceğini belirten Merkit, ''Dakar'da çok zorlu etaplar var. Öncelikle 7. kez katıldığım yarışta 6. kez finişi görmeyi hedefliyorum. Daha sonra da ikinci kez 'Mekanik Destek Almadan Yarışanlar' kategorisinde ikinci kez kupayı kaldırmak istiyorum'' diye konuştu.

Atatürk Havalimanı'nda hareketinden önce bir açıklama yana Kemal Merkit isteyenlerin Omurilik Felçlileri için internet üzerinden yarış süresince kilometre başına 10 liralık bağış yapabileceklerini bu sayede yaklaşık 45 akülü araba alabileceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Kemal Merkit'i uğurlamaya gelen Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) Genel Başkanı Ramazan Baş ise ," Hareket edemeyen insanlara destek olduğu için kendisine teşekkür ediyoruz. Birinci gelip gelmemesi önemli değil. O zaten bizim gönlümüzde birinci" dedi.

Geçen yılki yarışta kolunu kıran Kutlu Torunlar'ın, bu yıl yarışamayacağını, bu nedenle de Türkiye'yi tek başına temsil edeceğini ifade eden Merkit, şöyle konuştu :

"Bu sene Dakar benim için ayrı bir önem taşıyor. Bu 7. Dakar. Diğer 6'sından önemli bir farkı var benim için .Adım Adım oluşumuyla birlikte Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'ne destek kampanyasıyla birlikte gidiyorum. www.dakarturk.com adlı siteden tüm Dakar'ı izleyen beni takip eden bu işin meraklıları buradan TOFD'ye yardım yapabilecekler. Dakar bu sene 9605 km. Ve her bir kilometrede 10 lira karşılığında bağış yapabilecekler. Yapılan bu bağışlar TOFD'nin hesabına aktarılacak ve bu bağışlarla akülü sandalye alınacak. Dolayısıyla bu benim için ayrı bir heyecan ve mutluluk. Hedefim bu kampanyanın sonunda 45 akülü sandalye alabilmek. Rallideki hedefim her zamanki gibi finişe varmak."

YARIŞLAR İDDAA'YA DA GİRDİ

Yarışların bu yıl ilk kez İddaa bahis oyununa dahil edildiğini de ifade eden Merkit, yarışın daha çok kişi tarafından takip edileceğine inandığını söyledi.

Haberin Devamı

2008 yılında Afrika'daki terör gruplarının tehdidi nedeniyle Güney Amerika'ya alınan Dakar Rallisi, Arjantin'in başkenti Buenes Aires'ten başlayarak Şili topraklarında Atakama Çölü ve And Dağları'nda devam edecek. Dünyanın dört bir yanından motosiklet, ATV, otomobil ve kamyon sınıflarındaki araçların katılacağı ve 15 gün sürecek 9 bin 605 kilometrelik zorlu yarış, başkent Buenes Aires'te son bulacak.Dakar Rallisi, Arjantin'in başkenti Buenes Aires'ten başlayarak Şili topraklarında Atakama Çölü ve And Dağları'nda devam edecek. Dünyanın dört bir yanından motosiklet, ATV, otomobil ve kamyon sınıflarındaki araçların katılacağı ve 15 gün sürecek 9 bin 605 kilometrelik zorlu yarış, başkent Buenes Aires'te son bulacak.

Haberin Devamı

Dakar Türk Takımı sporcusu Kemal Merkit 2011 Dakar Rallisi'neKTM Spormoto ana sponsorluğunda katılırken,Pancar Motor, YKB Play, Castrol, Solgar Vitamin, Galata Taşımacılık, Co- Sponso, Power FM ve Hürriyet Gazetesi medya sponsoru, Pireli,Adidas,MAC ve Num Num ile Arenaspor destek sponsoru olarak yer alıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!