Meriç Enercan: Göztepe haketti

Güncelleme Tarihi:

Meriç Enercan: Göztepe haketti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 1999 00:00

Meriç ENERCAN
Haberin Devamı

Öylesine hatalar gördük, öylesine canların yandığına şahit olduk ki Antalya'da, ‘‘Bu akşam ne olacak?’’ diye bekliyorduk. Göztepe-Batman Petrol maçının hakemi Muhittin Boşat'ın bir-iki takdir hatası dışında, yanlışın olmadığı, canın yanmadığı bir karşılaşma oldu.

İlk maçta Marmarisspor'u kanat bindirmeleriyle çökerten Batman Petrolspor'a karşı Ünal ve Mehmet ile önlem alan Oktay Çevik, sık sık ileri çıkan Okan ve Reşit'in arkasına atılacak topların ne denli olacağını unutup, rakibi ısrarla göbekten delme sevdasında idi. Zaten çok çabuk ve inatçı bir futbol yapısına sahips olan Batman Petrolspor'un Faruk, Tolga ve Okan Öztürk gibi üç klas oyuncusunu kilitlemek, işin yarısını çözmekti. Göztepe öncelikle kanatları kapattı sonra tehlikeli üçlüye önlem aldı ve genel anlayış olarak defansı ilerde kurdu. İlk 45 dakikada hücuma çabuk çıkıp, golleri de erken bulunca, final kendiliğinden geldi. Tabii son 15 dakikadaki Batman Petrol baskısını yok sayarsak.

Batman Petrolspor ise ilk maçta yaptıklarını yapamadı ve 1.Lig'in kapısından döndü. İlk turda 4 karşılaşmanın en iyi takımıydı kırmızı beyazlılar. İnatçı, mücadeleci, çabuk ve keyif veren bir futbol anlayışına sahip olan Doğu ekibi, bu karşılaşmada son 15 dakika dışında, bu görüntüsünden uzaktı. Göztepe 16 yıl uzak kaldığı Birinci Lig'e adım adım yaklaşırken, gecenin yıldızı; iki golün sahibi Mustafa idi. Rakibi oranla daha tecrübeli olan ve daha akıllı oynayan Göztepe, hakettiği finale ulaştı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!