'Menüde kebap var' yazanlara kapak önerisi

Güncelleme Tarihi:

Menüde kebap var yazanlara kapak önerisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2008 15:47

Her hafta salı günü Hürriyet'le birlikte ücretsiz olarak verilen 'Hürriyet Spor'dan, Blick'e kapak önerisi.

Haberin Devamı

İşte yarın bayilerde olacak Hürriyet Spor'dan bazı başlıklar...

Blick'e kapak" önerisi

İsviçre'nin Blick gazetesi, 11 Haziran'daki sayısında, Fatih Terim ve futbolcularımızı hafife alan bir karikatürü kapağına taşıyıp, "Bugün menüde kebab var" başlığını atmıştı. O Blick gazetesi cevabını sahada aldı. Fatih Terim ve aslanları, önce İsviçre'yi, ardından Çek Cumhuriyeti'ni dize getirip, Avrupa'nın en iyi 8 takımı arasına girdi.

Çeyrek final, değerimizi yüzde 55 artırdı

Euro 2008'deki başarı, A Milli Takım futbolcularının hem fiyatını hem popülaritesini artırdı. Şampiyona öncesi toplam 104.8 milyon Euro olan ay yıldızlı ekibimizin değeri, çeyrek final sonrası yüzde 55 artarak 163 milyon Euro'ya ulaştı.

İstanbul'dan Çanakkale'ye kadar koştuk

A Milli Takım'ın 2008 Avrupa Şampiyonası'ndaki grup maçlarının analizi. Üç karşılaşmada toplam 320 kilometre koşan ay yıldızlılar, İstanbul-Çanakkale arası kadar mesafeyi kat etti.

Haberin Devamı

A'DAN Z'YE HIRVATİSTAN

Silahları da, zaafları da sağda

Çeyrek finaldeki rakibimiz Hırvatistan, gruptaki ilk 2 maçında geliştirdiği 18 atağın 9'unu sağ kanattan buldu. Takım içinde en fazla paslaşma da bu kanatta önlü arkalı oynayan Corluka ile Srna arasında yapıldı. Ancak Hırvatlar, en çok açığı da yine buradan verdiler.

Avrupa'nın en fakir hakemi Türkler

Euro 2008'deki hakemlere maç başına 10 bin Euro (19 bin 220 YTL) veriliyor. Türk hakemlerin aldıkları ücretler ise Avrupalı meslektaşlarının çok gerisinde. Bir İngiliz hakem daha sahaya çıkmadan 194 bin 400 YTL'yi cebine koyarken, Türkiye'nin en çok maç yöneten ve para kazanan hakemi Fırat Aydınus, tüm sezon boyu 60 bin 85 YTL alabildi. İngiltere'de, Premier Lig'de düdük çalan hakemlere maç başına 9 bin 720 YTL verilirken, İtalya'da 9 bin 650 YTL, Almanya'da 8 bin 865 YTL, Rusya'da 3 bin 900 YTL ödeniyor.

Kelepir yıldızlar

Kimi sakatlık, kimi yaşlanma, kimi de sorunlu kişiliği nedeniyle değer kaybetti. Barcelona, geçen yıl 100 milyon Euro değer biçilen Ronaldinho için şimdi 40 milyon Euro'ya müşteri bulamıyor. Travesti skandalı ile kariyerine gölge düşüren Ronaldo, 33.5 milyon Euro'dan 7.5 milyon Euro'ya düştü. Alkol sorunu nedeniyle tedavi gören Adriano'nun 20 milyon Euro olan fiyatı 8 milyon Euro'ya kadar geriledi. Milan'ın 45 milyon Euro'ya Chelsea'ye sattığı Shevchenko'nun değeri şimdi 24 milyon Euro. Ve Gravesen... Galatasaray'ın iki sene peşinden koştuğu Danimarkalı orta saha oyuncusunu şimdi 2 milyon Euro'ya alan yok.

Haberin Devamı

YAZARLARIN EURO 2008 GÖRÜŞLERİ

Hem vura vura, hem vurula vurula (Erman Toroğlu)

Hem rakipte hasar bırakıyoruz, hem kendimizde. Yani, hem vura vura, hem vurula vurula gidiyoruz. Çek maçı gibi bir maç 8-10 yılda bir olur. Neden 0-2 geriye düştük? Ondan sonra ne oldu da 3-2 oldu. Bu soruyu öncelikle Fatih Hoca'nın kendisine sorması lazım.

"Türk'ün aklı sonradan gelir" (İbrahim Altınsay)

Maçların seyri senaryo yazarlarını kıskandıracak dramatiklikte. 0-1, 0-2 geriden geliyorsunuz, son anlarda galibiyete ulaşıyorsunuz. Yerlerde sürünen boksörün son raundda silkinip rakiplerini nakavt etmesi gibi.

Euro 2008'in in'leri (Altan Tanrıkulu)

Arda Turan: Gitti denilen maçları çevirdi. Bitti denilen umutları yeşertti. Be çocuk, bu kadar mı yetenekli olunur! Nihat Kahveci: İlk maçta ve üçüncü maçın 75 dakikasında Nihat ortalarda yoktu. Terim ona güvendi, inandı. O da bunun karşılığını iki süper golle verdi.

Haberin Devamı

Aslan yürekli Servet (Ercan Saatçi)

Milli Takım kampında doktorların Servet'e taktıkları isim... "Deli cesareti var" diyorlar. "Futbol hayatını bitirmek pahasına oynuyor" diyorlar. Çıtkırıldım birçok futbolcunun tersine o, vücuduna meydan okuyor. Fedakarlık işte budur.

 

HEPSİ VE DAHA FAZLASI YARIN HÜRRİYET SPOR EKİNDE...

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!