Mendil satan çocuklar halterci oldu

Güncelleme Tarihi:

Mendil satan çocuklar halterci oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2010 00:00

Ağrılı eski milli halterci Muhlis Akbaş, sokakta çalışan 6 çocuğu spora kazandırdı.

Ailelerine maddi destek sağlamak amacıyla sokakta mendil satan 6 çocuk, Ağrılı eski milli halterci Muhlis Akbaş'ın yaptığı çalışmalar sonucunda halter sporuyla tanıştı. Akbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki yılı aşkın süredir çocuklarla ve aileleriyle görüştüğünü belirterek, uzun uğraşlar sonucu çocukları ve ailelerini ikna ederek, halterle tanıştırdığını söyledi.

Bir yıl önce çocuklarla birlikte çalışmaya başladığını ve 6 haltercinin şu anda Yıldızlar Türkiye Halter Şampiyonasına hazırlandığını vurgulayan Akbaş, şunları kaydetti: “Çocukların ailelileri dar gelirli olduğu için simit, mendil satıp, boyacılık yaparak ailerine katkıda bulunuyor. Ben de çocukları spora kazandırmak için çocuklarla görüştüm ve onları halterle tanıştırdım. Bu çocuklarımızı gelecekte iyi bir halterci olmaları için çalıştırıyorum.”

Halterle tanışan çocuklardan Arif Koç ise ailesine destek olmak için sokaklarda simit sattığını dile getirerek, okuldan arta kalan zamanlarında sokaklarda çalıştığını, ancak Muhlis Akbaş ile tanıştıktan sonra haltere ilgi duymaya başladığını ifade etti. Gelecekte Halil Mutlu gibi iyi bir sporcu olmak istediğini anlatan Koç, halter malzemeleri yetersiz olduğu için çalışmaları zor şartlarda yürüttüklerini bildirerek, yetkililerden destek istedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!