Memo'dan kötü haber

Güncelleme Tarihi:

Memodan kötü haber
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2011 09:32

Utah Jazz Genel Menajeri Kevin O'Connor, milli basketbolcu Mehmet Okur'un sezonu kapattığını açıkladı.

Haberin Devamı

Sırtındaki sakatlıktan dolayı son 22 maçta forma giyemeyen Mehmet Okur, bu hafta takım ortopedist uzmanı Dr. Lyle Mason tarafından muayene edildi. Daha sonra da Jazz'ın rehabilitasyon uzmanı Dr. Graham Hill tarafından da muayene edilen Okur'un kendi geleceği açısından en doğru kararın bu sezon geri dönmeyi denememesi olacağı açıklandı. O'Connor yaptığı basın açıklamasında, "Memo'nun kopan aşil tendon ameliyatı ve sırtındaki sakatlıktan bir an önce dönme çabaları oyuncumuzun vücuduna çok ağır bir yükleme yapmasına neden olmuştur. Memo'nun geri dönmek için gösterdiği tüm çaba ve kararlığa rağmen şu anda en doğru hareket, onun vücudunun kaldıracağı bir tempoda iyileşmesi. Aşil tendonunun ve sırtının tamamen iyileşmesi en büyük amacımız ve beklentimiz. Biz, Memo'nun 2011-2012 sezonunun hazırlık kampına eski Memo gibi dönmesini bekliyoruz. Onun çalışmalarını aynı şekilde devam ettireceğini belirtmek isterim" dedi.

Haberin Devamı

Mehmet Okur, bu sezon ameliyat sonrası önce ayak bileğinden, daha sonra da sırtından sakatlanarak sadece 13 maçta forma giyebildi. Ameliyat sonrası hiç bir maç ilk beş başlamayan ve o zamanki coach Jerry Sloan'ın onun maç eksiğini yavaş, yavaş giderme çabalarıyla bu sezon sadece 12.9 dakika süre alan milli oyuncu, 4.9 sayı, 2.3 ribaunt ve 1.5 asist ortalamalarıyla oynamıştı.

2007 yılında All-Star seçilen Mehmet Okur, bu sezona kadar NBA kariyerinde oynayabileceği maçların yüzde 92'sinde forma giymiş, 13.7 sayı, 7.1 ribaunt ve 1.7 asistlik kariyer ortalamaları elde etmişti. Okur, 2004-2007 yılları arasında 233 maçta artarda forma giymişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!