Melek Türkiye'nin reklamı

Güncelleme Tarihi:

Melek Türkiyenin reklamı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2011 10:47

Fenerbahçe Kulübü Masa Tenisi Şube Kaptanı Gürhan Yaldız, “Avrupa En İyi 12'ler Turnuvası”nda üçüncü olarak bronz madalya alan ve büyüklerde bu turnuvada ilk bronz madalya kazanan sporcu olarak tarihe geçen sporcuları Melek Hu'nun, şampiyonluğu kaçırdığını söyledi.

Yaldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Melek'in ilk defa katıldığı bu organizasyonda Avrupa'nın en iyi 12 sporcusu arasında 3. olduğuna vurgulayarak, “İlk defa böyle bir başarı geliyor” dedi.

Melek'in bayanlarda Avrupa klasmanında 8. sıradan turnuvaya katıldığına dikkati çeken Gürhan Yaldız, şöyle devam etti: “Melek, 1. grupta son 3 yıl üst üste birinci olan Hollandalı Li Jiao'yu da yenerek, birinci oldu. Çeyrek finalde 2009 Avrupa şampiyonu Avusturyalı Jia Liu'yu yenerek yarı finale çıkan Melek, yarı finalde geçen yılın Avrupa şampiyonu Belaruslu Viktoria Pavlovich'e yenilerek 3. olduğu maçta, 4 kez maç sayısı attı, ama kısmet olmadı. Yenseydi finalde grupta yendiği Li Jiao ile karşılaşacak, onu bir kez daha yenerek, şampiyon olacaktı.”

“Avrupa En İyi 12'ler” turnuvasının son derece prestijli bir turnuva olduğunu kaydeden Yaldız, “Organizasyon televizyonlardan naklen yayınlandı. 3-5 bin kişi turnuvayı izledi. Melek'in başarısıyla Türkiye'nin inanılmaz reklamı oldu” diye konuştu.

“MELEK'İN HEDEFİ, DÜNYA ŞAMPİYONASI'NDA VE OLİMPİYATLARDA BAŞARILI OLMAK”

Melek'in her katıldığı organizasyonda madalya aldığını kaydeden Gürhan Yaldız, “Yaşı daha 21 olan Melek, Avrupa'da bayanlarda her zaman ilk 3 içinde olacak bir sporcu. Avrupa'da şampiyonluklar yakaladıktan sonra Melek'in hedefi, Dünya Şampiyonası'nda ve olimpiyatlarda başarılı olmak” dedi.
Gürhan Yaldız, ETTU Kupası'nda çeyrek finalde mücadele eden Fenerbahçe Bayan Masa Tenisi Takımı'nın, Melek ile birlikte bu yıl Avrupa şampiyonluğunu kazanmak istediğini aktararak, “Çeyrek finalde ilk maçımızda deplasmanda Hollanda'nın Infinty Herlen takımına 3-2 yenildik. İstanbul'da 13 Mart Pazar günü yapılacak rövanş maçında turu geçip, önce yarı finale, sonra finale çıkmayı hedefliyoruz. Melek'in oynadığı bir takımla Avrupa şampiyonu olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“AZİZ YILDIRIM AMATÖR BRANŞLARININ KAHRAMANI”

Gürhan Yaldız, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın amatör şubelere büyük destek verdiğini belirterek, Yıldırım'dan övgüyle söz etti.

“Başkanımız Yıldırım, amatör branşlarının kahramanı” diyen Yaldız, “Başkanımızın hakkını ödeyemeyiz. Başkanımızın ufku geniş, bizim ufkumuzu da açıyor, hedeflerimizi büyütüyor. Amatör şubelere çok büyük destek veriyor. Bu bir ekip işi. Sizi anlayan insanlar olunca bu işi yapabilirsiniz. Başarının esas kahramanı Aziz Yıldırım'dır. Ondan sonra alttaki ekip geliyor” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!