Mehmet Kahyaoğlu Parkinson'u yendi, maraton koşacak!

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Kahyaoğlu Parkinsonu yendi, maraton koşacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2015 12:52

Bu sene 37.’si düzenlenecek olan İstanbul Maratonu halk koşusuna Parkinson hastalığını beyin pili ile yenen eski milli basketbolcu Mehmet Kahyaoğlu da katılacak. 

Haberin Devamı

Darüşşafaka, Pınar Banvit gibi bir çok basketbol takımının yanı sıra milli takımda da forma giyen 38 yaşındaki Mehmet Kahyaoğlu, Pazar günü yapılacak İstanbul Maratonu halk koşusunda ter dökecek.

Parkinson hastalığından dolayı yaşadığı zorlukları 9 ay önce olduğu beyin pili ameliyatı sayesinde atlatan milli basketbolcu Kahyaoğlu, maratonda kendisi gibi günlük hayatında zorluk yaşayan hastalara yardımcı olmak amacıyla kurulan Beyin Pili Hastaları Derneği için koşacak.

Mehmet Kahyaoğlu Parkinsonu yendi, maraton koşacak

“AMELİYAT SONRASI MARATONA BİLE KATILABİLİRSİNİZ”
Basketbol hayatını 8 sene önce Parkinson hastalığı nedeniyle bıraktığını söyleyen Mehmet Kahyaoğlu; yaşadığı sıkıntıları şöyle anlattı: 

Haberin Devamı

“İlk başlarda vücudumda görülen belirtilere önem vermedim.  Ancak kısa sürede tüm günlük hayatımı etkilemeye başlamıştı. Basketbol oynayamıyor hatta yürüyemiyordum bile. İlaç tedavisinin ardından beyin pili cerrahisi ile normal yaşantıma geri döndüm. Profesyonel spordan uzak olsam bile hala spor benim içimde yer alıyor. Bu koşu ile insanlara hiç bir zaman pes etmemeleri gerektiğini ve ameliyat sonrası eskisi gibi yaşantılarına geri dönebileceklerini hatta maraton bile koşabileceklerini göstereceğim.” 

“HASTALIKTAN KORKMAMAK GEREKİYOR”
Asya kıtasından başlayıp, Avrupa kıtasında sona eren dünyadaki tek koşuda Mehmet Kahyaoğlu’nu, Parkinson gibi bir çok hareket bozukluğu hastalığından beyin pili ile iyileşen ve sağlıklarına kavuşan hastalar da yalnız bırakmayacak.

Beyin Pili Hastaları Derneği Başkanı Ahmet Metin; “Bir zamanlar bizler gibi beyin pili ameliyatı ile sağlığına kavuşan Mehmet Kahyaoğlu’nu destekliyoruz. Bir çoğumuz ayağa bile kalkamaz, su bile içemezken ameliyat sonrası tüm ihtiyaçlarımızı başkasına gereksinim duymadan gerçekleştiriyoruz. Hastalıktan korkmamak gerektiğini bu şekilde duyurmak istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!