Masa tenisinde büyük hedef

Güncelleme Tarihi:

Masa tenisinde büyük hedef
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2012 12:39

Fenerbahçe Kulübü Masa Tenisi Şube Kaptanı Gürhan Yaldız, kadınlarda yarı final mücadelesi verdikleri Avrupa Masa Tenisi Birliği (ETTU) Kupası'nda şampiyonluğu hedeflediklerini, takımın şimdiye kadar ortaya koyduğu performansla bu başarıyı elde edebilecek güce sahip olduğunu gösterdiğini ifade etti.

ETTU Kupası'nda yarı final ilk maçında İspanyol rakibi UCAM Cartagena'yı İstanbul'da 3-1 yenerek final yolunda önemli bir avantaj elde eden sarı-lacivertli ekip, 17 Mart Cumartesi günü deplasmanda rövanş mücadelesine çıkacak.

Yarı final rövanşı ve hedefleriyle ilgili AA muhabirinin sorularını cevaplayan Gürhan Yaldız, bu kupada 2007-2008 sezonunda erkeklerde final oynadıklarını ancak mental olarak finale hazır olmadıkları için Avrupa ikinciliğiyle yetindiklerini hatırlatarak, “Hep işin kıyısından, köşesinden döndük. Şimdi öyle değil. Uzun yıllardan beri bir şampiyonluk hedefimiz olduğu için bu kez final oynamak bizi kesmeyecek, kesmiyor. Kesinlikle hedefimiz o kupayı kaldırmak” diye konuştu.

Fenerbahçe Erkek Masa Tenisi Takımı'nın daha önce oynadığı finali anlatan Gürhan Yaldız, “O finalde hazırlıksızdık. Final oynadık ama final oynarken bile sanki finale çıkmış olmak bizi tatmin etmişti. Hep işin kıyısından köşesinden dönüyorduk. Şimdi öyle değil. Uzun yıllardan beri bir şampiyonluk hedefimiz olduğu için bu kez final oynamak bizi kesmeyecek, kesmiyor. Kesinlikle hedefimiz o kupayı kaldırmak.”

“Final yüzde 80-90 bize yakın”

Takım olarak şampiyonluğu çok istediklerini anlatan Yaldız, kadınlarda daha önce hep çeyrek finale kadar çıktıklarını bu kez bir ilki başararak yarı finalde yer aldıklarını belirterek, şunları söyledi:
“Yarı finalden sonra sanki önümüzdeki rakipler daha da kolaylaştı gibi görünüyor. UCAM Cartagena karşısında Melek Hu ile ilk müsabakayı kaybettik ancak sonra toparlandık ve üst üste 3 maçı alarak kazandık. Set averajında da 11-4'lük bir avantajımız var. Bu çok iyi bir avantaj. Orada maçı 3-0 kaybetmeyeceğimiz düşünülürse, final bize yüzde 80-90 yakın gibi görünüyor. Türkiye'de hem bir ilki gerçekleştirmek hem de uzun yıllar hedefimiz olan bir başarıyı elde etmek adına güzel neticeler alıyoruz.”

“Her an, her skordan maçı lehimize çevirebilecek güce sahibiz”

Gürhan Yaldız, çeyrek ve yarı finaldeki son iki maçlarında geriye düşmelerine rağmen kazanmalarıyla ilgili olarak, “Rakiplerimize galibiyet sevincini yaşatacak son sayıdan bile her an maçı çevirebiliriz” dedi.

Sporcuları arasında büyük bir güç dengesi olduğunu kaydeden Yaldız, iddialı konuşarak, “Maçı çok istiyoruz. Motivasyonumuzu hiç bozmuyoruz. Takımımızda sporcular arasında gerçekten büyük bir güç dengesi var. İlk iki maçı kaybetmemiz bile bizim yenileceğimiz anlamına gelmez. Biz her an her saniye her noktadan her skordan maçı lehimize çevirebilecek bir güce sahibiz. Bu bizim en büyük avantajımız. Bu avantajımızı da her zaman kullanıyoruz. Kullanmaya da devam edeceğiz. Rakiplerimize galibiyet sevincini yaşatacak son sayıdan bile biz her an maçı çevirebiliriz” ifadelerini kullandı.

“Başkan Yıldırım bizden Avrupa şampiyonluğu istiyor”

İspanyol ekiple yaptıkları yarı final ilk maçı öncesinde “Futbolda şike” iddialarına yönelik davada tutuklu bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ı ziyarete gittiğini bildiren Yaldız, başkanın kendilerinden Avrupa şampiyonluğu istediğini kaydetti.

Sarı-lacivertli kulübün zor bir dönem geçirdiği bu sezon üzerlerinde önemli bir sorumluluk hissettiklerini anlatan Gürhan Yaldız, şöyle devam etti:
“Üzerimizde önemli bir sorumluluk hissediyoruz. Bu yılın ayrı bir önemi var. Hem bu kadronun oluşmasında, hem de hedeflerin büyük olmasında tabii ki sevgili başkanımızın büyük katkıları var. Maçtan önce kendilerini ziyaret ettim ve görüştüm. Avrupa şampiyonluğu istediğini bize bildirdi. Zaten bizim hedefimiz de bu. Amacımız bir Avrupa şampiyonluğu kazanıp, hem kendi hayallerimizi hem de sayın başkanın hayallerini süsleyen Avrupa şampiyonluğunu elde etmek istiyoruz.”

“Aramızda pasaport farklılığı yok, tek bir hedefe kilitlendik”

Önemli yarı final rövanş mücadelesi öncesi takımın duygusal durumunu değerlendiren şube kaptanı Yaldız, her oyuncusunun belirledikleri hedefler için motivasyonunun üst düzeyde olduğunu belirtti.

Sporculardan Melek Hu'nun uzun süredir Fenerbahçe forması giydiğini hatırlatan Yaldız, “Melek Hu buraya geldiğinde çok gençti. Yaptığımız çalışmalarla yeterli tecrübeye sahip hale getirdik. Kendisinde emeğimiz büyük. Sanki kendimiz yetiştirmiş gibi sahipleniyoruz. O da bizi sahipleniyor. Başka ülkenin vatandaşı olması ya da pasaportunun başka olması hiç fark etmez. Bizde hedef tektir. Elizabet Samara da bize çok yakın. Sanki bir Türk gibi. Aramızda ülke farklılığı yok, pasaport farklılığı yok, hepimiz tek bir hedefe kilitlendik.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!