Marco Milic geliyor

Güncelleme Tarihi:

Marco Milic geliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'de de forma giyen ancak NBA'deki lokavt sona erince Phoenix Suns'a dönen Marko Miliç'in bugün Bursa'ya gelerek sözleşme imzalaması bekleniyor.

Avrupa Ligi'nde güçlü bir gruba düşmesine rağmen Final Four hesabı yapan Tofaş'ta, Marco Miliç'in transferi konusunda anlaşma sağlandığı ve bugün gelerek imza atacağı belirtildi. Tofaş Teknik Menajeri Atilla Çakmak, ‘‘NBA kariyerli oyuncu ile her konuda anlaştık, sadece imza atacak. Büyük bir olasılıkla bu işi yarın (bugün) bitireceğiz’’ dedi.

Avrupa Ligi öncesinde kadroyu güçlendirmek amacıyla Fransa'da yapılan Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda birçok oyuncuyu yakın takibe aldıklarını hatırlatan Çakmak, Avrupa Ligi için alınan Sloven basketbolcu Miliç'in, preformansına göre ligde de forma giyebileceğini belirtti.

Tofaş basketbol takımının transferi tamamen kapattığını, 26 Temmuz'da tesislerde toplanacaklarını sözlerine ekleyen Çakmak, geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'de de forma giyen Miliç ile kadrolarını daha da güçlendirdiklerine değindi. 22 yaşında ve 1.96 boyundaki Miliç, basketbola Olimpija Ljubljana takımın altyapısında başladı.

1998 yılında NBA Ligi takımlarından Phoneix Suns tarafından 1. turda draft edilen Miliç, Suns'ın güçlü kadrosunda oynama şansı bulamayınca Fenerbahçe'ye transfer olmuştu. Ancak lokavtın sona ermesiyle NBA'e dönen Sloven basketbolcu, Fransa'daki Avrupa Şampiyonası'nda 6 maçta 11 sayı ortalamısıyla oynadı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!