Manisaspor Beşiktaş'a karşı hücum oynayacak

Güncelleme Tarihi:

Manisaspor Beşiktaşa karşı hücum oynayacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2010 00:00

Spor Toto Süper Lig maçlarının öncesinde takımların form durumları, sakatlıkları gibi istatistikleri artık hurriyet.com.tr'de

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ – MANİSASPOR

Quaresma’nın yokluğunda çıktığı Trabzonspor maçında sadece puan değil, rakibi attığı tek toplarla çözebilecek Guti’yi de kaybeden Beşiktaş yine de alışık olduğu sistemle maça başlayacaktır.  Trabzonspor karşılaşmasında İbrahim – Zapo tandeminin kenarlarına Hilbert – İsmail ikilisini yerleştiren Beşiktaş  özellikle Hilbert ile etkili ataklar  yapmasına rağmen her iki kanattan gelen akınlar karşısında ciddi tehlikeler yaşamıştı. Manisa’nın karşılaşmaya sağ  önde  Yiğit İsmail veya Gökhan Emreciksin arkada ise Ömer Aysan  ile başlayacağını düşünürsek Schuster sol arkaya İbrahim Üzülmez’i yerleştirecek , sağda ise yine Hilbert ile başlayacak ama Simpson’a önlem almak için Hilbert’i kademeli olarak ileriye çıkaracaktır. Nihat’ın formsuzluğu , Holosko’nun  kanatlarda fazla verimlilik gösterememesi sebebiyle Beşiktaş demin saydığımız defans dörtlüsünün yanı sıra orta sahada Necip – Ernst  - Fink  bu üçlünün önünde Yusuf – Tabata  , forvette ise Nobre  dizilişi ile sahada yer alacaktır.

Ilgaz Çınar'ın analizi
hurriyet.com.tr

Hikmet Karaman’ın gelmesi ile zincirlerini kıran ve kaybettiği Kayseri maçında bile hücum prensibinden ödün vermeyen Manisaspor  lige verilen arayı Göztepe ile oynayarak değerlendirdi. Bu maçta  Romanya’nın kalburüstü Milli Takım oyuncusu Dica’nın ( 32 milli maç / 9 gol / 4 asist ) son durumunu da görme fırsatı yakalayan Hikmet Karaman maça olası bir Promise – Dica değişikliği ile başlayacak ve Beşiktaş’ın önde oynaması sonucu doğan zaaflarından  Makukula’nın sırtı dönük olarak oynayarak yaratacağı boşluklara  Dica’nın ince pasları ve Simpson’un sürati ile sızarak  faydalanmak isteyecektir. Hikmet Karaman’ın en büyük artısı bu tip maçlara çıkarken kaybetse dahi üstünde baskı oluşmayacağını bilmesi. Trabzonspor maçına da bu mantıkla çıkan ve herkesin beklediğinin aksine oyun planını hücum  olarak belirleyen Hikmet Karaman bu karşılaşmaya da aynı strateji ile hazırlanacak ve hafta içi Porto karşısına çıkacak olan Beşiktaş karşısında sahadan galibiyet ile ayrılmak isteyecektir.

Haberin Devamı

Bugüne kadar oynadığı maçların 31 - 45. dakikaları  haricinde    her zaman diliminde  gol atmayı ve yemeyi beceren Beşiktaş  76 – 90  dakika aralığında 4 gol bulurken sadece 1 gol yemiş. Manisa’nın da aynı istatistiklere sahip olduğunu gördüğümüz bu zaman dilimi haricinde Beşiktaş’ın 3 gol attığı 61-75. dakika aralığında Manisa’nın 7 gol yediğini  göz önüne aldığımızda karşılaşmanın kilidinin son yarım saatte çözüleceğini söyleyebiliriz...

GALATASARAY – MKE ANKARAGÜCÜ

İstanbullu sinemaseverlerin “filmekimi” ile buluştuğu şu  günlerde ,  Galatasaraylı taraftarlar ise “ sarı – lacivertekimi” ile buluşmaya hazırlanıyor. Peşi sıra oynayacağı Mke Ankaragücü ve Fenerbahçe maçları akabinde Galatasaray zorlu fikstür girdabına girmeye başlıyor.

Rijkaard  kafasındaki sisteme göre , özellikle solda Aydın ile başlarsa karşısına Uğur Uçar – Güven ikilisi ile çıkacak rakibi karşısında sıkıntı yaşar. Hakan Balta’nın iyileşmesi ile Fenerbahçe maçını da düşünerek  Insua’yı Hakan’ın önüne monte ederse hem derbi maçın provasını yapmış  hem de Insua’nın doğal “ sol ön” özelliklerinden faydalanmış olur. Böylece geçen sene Daum’un Galatasaray’ı en güçlü olduğu kanatlardan durdurma planını da Galatasaray’a uyarlayarak sağlıklı bir analiz fırsatını yakalayabilir ( Arda’nın karşısına Mehmet – Gökhan , Keita’nın karşısına Carlos – Wederson ikilisi ile çıkan Daum Galatasaray’ı kiltlemiş ve galibiyete uzanmıştı ) . Bu yorum ışığında Galatasaray sahaya aslında alışık olduğu 4 – 4 – 1 – 1 sisteminde çıkarsa içinde bulunduğu zorlu süreçten belki de düşünmediği şekilde hasarsız çıkacak , Misimoviç saha içinde daha efektif oynayacak  ve Rijkaard , Neill’in yokluğunda  Cana’yı ( eğer iyileşir ise ) daha önce yıllarca oynadığı stoper mevkinde görme fırsatını da yakalayacaktır. Forvet hattında Mehmet Batdal’ın sakatlığını atlatması , akademiden Anıl Dilaver’in kendini her geçen gün geliştirmesi  ile zaten fizik gücü yetersiz Kewell’dan zoraki forvet yaratma sıkıntısı da sona ereceği gibi , Kewell’ın gücünü alışık olduğu 65 dakikaya yaymasını da sağlayacaktır.

Haberin Devamı

 Geçen hafta Sapara liderliğinde oldukça nitelikli bir futbol oynayarak galip gelen Ankaragücünde  ön plana   sakatlıktan dönen Zewlakow – Rajnoch tandeminin uyumsuzluğu ve 2 . bölgede oyun kurma aşamasında Adem’e yapılan baskı karşısında yaptığı top kayıpları çıkıyor. Ankaragücü’nün dikkat etmesi gereken bir diğer nokta da 2 hafta üst üste ceza sahası içinde yapılan kontrolsüz hareketler sonrası penaltıya sebebiyet vermeleri. Bu olumsuzlukların yanında Güven’in “ Delap stil”  taç atışından 2 gol attırması  , Metin Akan ve Sestak’ın çakılı oynamayarak arkadan gelen arkadaşlarına boş alan yaratmaları ,  Sapara ve Özgür Çek tarafından kalecinin müdahale edemeyeceği bölgelere kullanılan çalışılmış duran top organizasyonları  ;   Zewlakow ve Rajnoch’un beklerle beraber orta sahaya çıkarak oyun alanını daraltması sonucunda   sahada  “hükümran” bir duruş sergilenmesini  ön plana çıkan olumlu özellikler olarak sıralayabiliriz.

Haberin Devamı

Gol dağılımına bakarsak  , en heyecanlı bölümleri  46 – 60 ve  61 – 75 . dakikalar arasında yaşayacağımızı söyleyebiliriz zira 46 – 60. dakika aralığında Galatasaray 1 gol atıp kalesinde 1 gol görürken , Ankaragücü  3 gol atıp  1 gol yemiş. 61 – 75 aralığında ise Galatasaray 4 gol atıp 1 gol yerken , Ankaragücü 4 gol atıp kalesinde 3 gol görmüş. Bunun dışında ilk 15 dakika diliminde Galatasaray 4 gol atıp 3 gol yerken , Ankaragücü gol atamamış ama kalesinde de gol görmemiş.

 Ümit Özat  maçı kazanarak hem Ankaragücündeki geleceğini sağlamlaştıracak hem de kaptanlığını yaptığı eski takımının Galatasaray ile yapacağı maç öncesi  rüşdünü ispat etmeye gayret edecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!