Manchester'a sürpriz

Güncelleme Tarihi:

Manchestera sürpriz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ünlü İngiliz kulübü, favori olarak katıldığı Dünya Kulüpler Futbol Şampiyonası'ndaki ilk maçında Meksika takımı Necaxa ile 1-1 berabere kaldı. Favoriler arasındaki Vasco da Gama (Brezilya) ise South Melbourne'u (Avustralya) 2-0 yenerken zorlandı.

BREZİLYA'da devam eden 1.Dünya Kulüpler Futbol Şampiyonası ikinci günü sürprizlere sahne oldu. B Grubu'nda ilk maçlarına çıkan favoriler arasındaki Manchester United (İngiltere) ile Vasco da Gama (Brezilya), zayıf rakipleri karşısında zorlandı. Şampiyonluğun güçlü favorisi Manchester United, Necaxa (Meksika) ile 1-1 berabere kalırken, Vasco da Gama, zorlanmasına rağmen South Melbourne'u (Avustralya) 2-0 yendi.

15. dakikada Montecinos'un golüyle yenik duruma düşen Avrupa ve Kıtalararası Dünya Şampiyonu M.United, 43. dakikada yıldızı Beckham da rakibine sert bir hareketle faul yapıp kırmızı kart görünce sahada 10 kişi kaldı. Karara sert tepki gösteren teknik direktörü Alex Ferguson da kırmızı kart gören M.United beraberliği ise 80. dakikada bir penaltıdan yararlanamayan Yorke'un golüyle 83. dakikada yakaladı. M.United bugün Vasco da Gama ile oynayacağı maçı kaybederse, büyük bir olasılıkla ilk turda şampiyonaya veda edecek.

Vasco da Gama ise South Melbourne karşısında golsüz sona eren ilk 45 dakikanın ardından ikinci yarıda 53. dakikada Felipe, 86. dakikada da Edmundo'nun golleriyle galibiyete ulaştı.

Şampiyonaya bugün oynanacak Vasco da Gama-Manchester United ve Necaxa-South Melbourne maçlarıyla devam edilecek.

Juventus zirvede

İTALYA Ligi'nde konuk ettiği Verona'yı 1-0 yenen Juventus liderlik koltuğuna oturdu. 47. dakikada Inzaghi'nin golüyle sahadan galibiyetle ayrılan Juventus böylece 15. haftada 32 puana ulaşıp, önceki gün Venezia'ya 2-0 yenilen Lazio'dan zirveyi devraldı.

Inter sahasındaki maçta Perugia'yı gol bombardımanına tutarak 5-0 yendi. Inter'e farklı galibiyeti getiren golleri Georgatos, Seedorf, Vieri, Jugoviç ve kendi kalesine Hilario attılar.

Milan ise zorlandığı Piacenza delasmanında 31. dakikada Alman yıldızı Bierhoff'un golüyle 3 puanın sahibi oldu. 29. dakikada Albertini kırmızı kart görünce Milan maçı da 10 kişi bitirdi. Sonuçlar şöyle: Bologna-Cagliari: 1-0, Lecce-Fiorentina: 0-0, Reggina-Torino: 2-1, Roma-Bari: 3-1, Udinese-Parma: 0-1.

Harding ucuz kurtuldu

Adının karıştığı Kerrigan'a saldırı olayının gerçeleştiği günün 6. yılında trafik kazası geçiren artistik patinajcı şans eseri yara almadan kurtuldu.

Slalomda gülen Bakke oldu

SLOVENYA'nın Maribor kentinde yapılan Bayanlar Dünya Kupası Slalom yarışmasını Norveçli kayakçı Trina Bakke kazandı. Bakke, 1 dakika 41.90 saniyelik derecesi ile birinciliği elde ederken, evsahibi ülkeden Spela Pretnar ikinciliği, Avusturyalı Sabine Egger de üçüncülüğü kazandı.

ARTİSTİK patinajcı Tonya Harding önceki gün ABD'de bir trafik kazası geçirdi ve şans eseri yara almadan kurtuldu. Kazanın altı yıl önceki Harding'in ABD şampiyonasındaki rakibi Nancy Kerrigan'a yapılan saldırı ile aynı güne rastlaması ise ilginç bir tesadüf oldu. Vancouver'daki trafik kazası buzlanma nedeniyle Harding'in kullandığı pikabın kontrolünü kaybedip, 9 metre sürüklendikten sonra hendeğe düşmesiyle meydana geldi. Harding kazadan yara almadan kurtuldu ancak erkek arkadaşı görüntülerini çekmek isteyen bir fotomuhabirinin fotoğraf makinesini kırınca mahkemelik olmakla yüzyüze kaldı.

6 yıl önce yine 6 Ocak tarihinde Harding'in güçlü rakipleri arasındaki Kerrigan idmanda saldırıya uğramış ve sakatlanmıştı. Bu saldırı olayına da Harding, kocası ve arkadaşlarının adı karışmış ve yargılanmışlardı.

1998 Dünya Kupası'nda Arjantin'li Simeone'ye yaptığı faul sonrası İngiltere Milli Takımı'nı sahada 10 kişi bırakan Beckham, aynı sıkıntıyı M.United'a Necaxa karşısında Brezilya'da yaşattı. 43. dakikada Milian'a sert bir hareketle faul yapan Beckham kırmızı kart görünce M.United maçı 10 kişi tamamladı. Beckham, bugünkü Vasco da Gama karşılaşmasında da forma giyemeyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!