Maldonado Williams'ta

Güncelleme Tarihi:

Maldonado Williamsta
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2010 17:24

Williams, gelecek sene Nico Hulkenberg yerine GP2 şampiyonu Pastor Maldonado ile yarışacağını resmen açıkladı.

Haberin Devamı

Abu Dabi'de çaylak pilotlar için düzenlenen testlerde de Williams kokpetinde yarışan Maldonado'da ayrıca Hispania aracını da kullanmıştı.

Maldonado'nun, Williams'a önemli oranda kişisel sponsor getirdiği tahmin ediliyor.

GP2 şampiyonu yaptığı açıklamada, "Williams'ın yarış pilotu olarak beni seçmesinden dolayı kendimi çok ayrıcalıklı hissediyorum" ifadelerini kullandı.

Venezuelalı pilot, "Abu Dabi'de takımın aracıyla test sürüşü gerçekleştirmiştim. Şimdi gelecek yıla en iyi şekilde hazırlanmak için çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Kış sezonu boyunca kendimi en iyi şekilde hazırlayacağım. Takımın da başarılı bir sezon çıkarmak için sıkı şekilde çalışacağını biliyorum" diye konuştu.

Maldonado ayrıca, "Yaklaşık 30 yıl sonra ilk kez bir Venezuelalı pilot Formula 1 aracıyla yarışmış olacak. O yüzden, bugün bu seviyeye gelmemde bana verdikleri desteğin karşılığı olarak iyi sonuçlar almak için elimden geleni yapacağım" dedi.

Haberin Devamı

Frank Williams ise, Maldonado'yu GP2'de, 2007'de Trident takımıyla Monako'da kazandığı zaferden bu yana izlediklerini belirterek, "Pastor ilk kez 2007'de gözüme çarptı. Monaco'da ustaca bir yarış çıkarmıştı. O tarihden bu yana hep tartışılmaz kabiliyeti aklımızdaydı" dedi.

Williams böylece gelecek sene Rubens Barrichello ve Maldonado ikilisiyle yarışacak. Üçüncü pilot olarak ise Valtteri Bottas görevine devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!