GeriEvcil Hayvanlar Pinçır Köpek Özellikleri Nelerdir? Ne Kadar Büyür, Nasıl Eğitilir? Pinçır Cinsi Köpek İçin İsim Önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pinçır Köpek Özellikleri Nelerdir? Ne Kadar Büyür, Nasıl Eğitilir? Pinçır Cinsi Köpek İçin İsim Önerileri

Pinçır Köpek Özellikleri Nelerdir? Ne Kadar Büyür, Nasıl Eğitilir? Pinçır Cinsi Köpek İçin İsim Önerileri

"Köpek türleri içerisinde Pinscher türü köpekler, çok ilgi görmektedir. İlk bakışta Doberman türüne benzese de hem fiziki hem de karakter anlamda çok önemli farklıklara sahip bir türdür. Bununla beraber pek çok kişi açısından merak edilir. Peki Pinçır Köpek özellikleri nelerdir? Ne kadar büyür, nasıl eğitilir? Pinçır cinsi köpek için isim önerileri nelerdir tüm detayları ile derledik."

Pincher köpek türlerinin tarihi, çok eskidir. Geçmiş zamanlarda fare avcılığı yapılan dönemlerde çiftçi bireylere yaptıkları yardımlarla bilinen bir cinsti. Günümüzde ise pek çok yerde karşılaşılan bir ırktır. 

 Pinçır Nedir ve Nasıl Bir Köpektir? 

 Bu köpek ırkı; köpek cinsleri içerisinde başka köpek cinsleriyle çok vakit geçiremediği için zorlayıcı ve biraz da tecrübesiz bir ırk olarak tanılanmaktadır. Pinscher ırkları, ufak Doberman ırkı köpeklere benzerliğiyle bilinmektedir. Estetik görünümün yanı sıra ufak köpek ırkları içerisinde yer almasına karşın, her daim kendini çok büyük bir köpek şeklinde görmektedir. Ufak boyuna rağmen bekçilik görevini başaran ve çok atik bir köpek ırkıdır. 

 Pinçır Cinsi Köpek Özellikleri Nelerdir? 

 Pincher ırklı köpekler; bir başka tanımla minyatürler kralı şeklinde anılmaktadır. İsminden de anlaşılacağı üzere minyatür köpek ırkıdır. Oldukça zarif görünümlü olan bu köpek ırkları, çok enerjiklerdir. Bu yüzden de sürekli egzersiz yaptırmak önemlidir. Ufak bir köpek olmasından dolayı, evde de egzersiz yaptırılabilir. Bu köpeklerin; av güdüleri oldukça kuvvetlidir. Bundan ötürü köpeklerin çevresinde risk arz edecek olan nesnelerin olmaması önemlidir. Bunun yanı sıra obezite sorunlarının yaşanmaması adına sürekli beslenme ve egzersiz yaptırmak da gereklidir. Bu köpek ırkının tüy bakımı çok basittir. Hafta içerisinde bir defa fırçalamak yeterlidir. Bu sayede köpeklerin ölü kılları alınacaktır. Bu ırkın köpekleri, soğuk sevmeyen ırklar içerisinde yer almaktadır. Bu köpeklerin bedeninin soğuğa karşı baş edememesi unutulmamalıdır. 

 Pinçır Nasıl Eğitilir? 

 Pinscher türü köpeklerin, her daim içgüdüsel şekilde yabancı bireylere karşı, bir tepki ve saldırma dürtüsü vardır. Genel şekilde kendilerini sevdirmek istemezler ve çocukların aşırı olan ilgilerine karşı kimi zaman tepki göstermemektedirler. Pinscher köpek ırkının her daim kendi istedikleri olmalıdır. Bunun yanı sıra geni zekaları ile beraber bu köpek ırkının öğrenme içgüdüleri de çok yüksektir. Eğitimin verileceği en önemli zaman ise 2 ile 5 ay arasında olmaktadır. Bu dönem içinde; insanlar ile anlaşmaya çalışması, haşır neşir olması önemlidir. Bu durum, Pinçır köpeklerinin daha az tepki vermesine imkan tanıyacaktır. 

 Pinçır Ne Kadar Büyür? 

 Pinçır ırkı köpekler; minyatür köpekler olarak da adlandırılmaktadır. Bu tanıma çok uygun olan bu köpeklerin ağırlıkları yaklaşık şekilde 3 ile 4.5 kilo arasında olup, yükseklikleri de yaklaşık şekilde 25 ile 33 santimetre arasında olmaktadır. 

 Pinçır Tüy Döker mi? 

 Pinçır ırkı köpeklerin hepsi, orta seviyede tüy dökmektedir. 

 Pinçır Ne Yer ve Nasıl Beslenir? 

 Besleme; her köpek adına oldukça önemli olup, üzerinde durulması gereken elzem konular içerisinde yer almaktadır. Çoğu köpek sahibi, köpeklerini yemek artıkları ile beslemektedirler. Fakat köpeklerin metabolizmasının, insan metabolizması ile aynı olmadığını bilmek gereklidir. Buna göre hareket etmek de oldukça önemlidir. Pinçır köpeği adına mama seçimi yaparken, metabolizmasını ve sindirim sistemini düşünmek çok önemlidir. 

 Pinçır Kaç Tane Yavrular? 

 Pinçır cinsi köpekler; 2 ile 6 arasında yavru doğurabilirler. 

 Pinçır Kaç Yıl Yaşar? 

 Bir Pinçır köpeği; yaklaşık olarak 15 sene yaşamaktadır. 

 Pinçır İçin İsim Önerileri 

 - Cookie,

 - Badem,

 - Pars,

 - Gece,

 - Rocky,

 - Ateş,

 - Barut,

 - Babil,

 - Teddy.

 

False