GeriEvcil Hayvanlar Golden Köpek Özellikleri Nelerdir? Ne Kadar Büyür, Nasıl Eğitilir? Golden Cinsi Köpek İçin İsim Önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Golden Köpek Özellikleri Nelerdir? Ne Kadar Büyür, Nasıl Eğitilir? Golden Cinsi Köpek İçin İsim Önerileri

Golden Köpek Özellikleri Nelerdir? Ne Kadar Büyür, Nasıl Eğitilir? Golden Cinsi Köpek İçin İsim Önerileri

"Golden; kendine çok güvenen ve sadık bir karakterli köpek olup, sahibini mutlu etme konusunda başarılı bir ırktır. Bunun yanı sıra bu köpek cinsi ''dadı'' olarak tanımlanmaktadır. Çünkü çocuklar ile arası oldukça iyi bir ırktır. Golden; başka tür kedi ve köpekler ile çok iyi anlaşmaktadır. Bunun yanı sıra yabancılara karşı da oldukça naziktir. Peki Golden köpek özellikleri nelerdir? Ne kadar büyür, nasıl eğitilir? Golden cinsi köpek için isim önerileri nelerdir detayları ile derledik."

Dünya çapında en fazla bilinen ve en popüler bir köpek ırkı olan Golden cinsi köpekler, av ortamlarında destek olmaları adına üretilmiştir. Tarihte ilk kez İngiltere'de görülen bu cins, orta boy köpekler grubunda bulunmaktadır. İnsanlara olan sevecen tavırları ve sıcaklıkları ile bilinen bu tür köpekler, çok güzel görünüme sahiplerdir. Golden türü; pek çok ülke açısından iş köpekleri şeklinde değişik pozisyonlarda kullanılır. İyi koku alma yeteneklerine sahiplerdir. 

 Golden Nedir ve Nasıl Bir Köpektir? 

 Golden cinsi köpekler; günümüzde çok popüler olan bir köpek ırkıdır. Golden cinsi köpeklerin oldukça cana yakın ve sevecen bir köpek çeşidi olduğu belirtilebilir. 

 Golden Cinsi Köpek Özellikleri Nelerdir? 

 Golden cinsi köpeğin özellikleri aşağıdaki gibi sıralanabilir; 

 - Orta büyüklükte kulakları vardır. Bununla beraber düşük kulaklara sahiptir.

 - Golden cinsi köpekler; sevimli ve estetik bir görünüme sahiptir. Fakat fiziksel özellikleri bundan daha fazlasıdır.

 - Bu köpekler; oldukça güçlü ve dayanıklıdır.

 - Oldukça itaatkar bir köpek ırkı olarak bilinir.

 - Yabancı kişilere karşı saldırgan değildir.

 - Tüyleri orta dalgalı ya da düzdür.

 - Burunları her zaman siyah renklidir.

 - Tüy renkleri krem ya da altın tonlarındadır.

 - Yalnızca sahibine karşı değil, genel şekilde herkese karşı oldukça sevgi dolu köpek cinslerinden birisidir.

 - Golden cinsi köpekler; kediler ve başka tür köpeklerle de oldukça iyi anlaşır.

 - Golden cinsi köpekler; çok kolay şekilde eğitilebilir.

 - Golden cinsi köpeklerin hepsi; bütün köpek cinsleri içerisinde en oyuncu olanlardan birisi olup, oyun oynamaya bayılan bir cinstir. 

 Golden Nasıl Eğitilir? 

 Golden'lerin eğitim programları, yavruluk döneminde başlamalıdır. Bu dönemlerde öğrenecekleri her şey, ömürleri boyunca unutulmayacaktır. Yavru eğitimi ise bir ay boyunca sürmektedir. Bu eğitim, köpeğin yaşadığı; kemirme, fazla havlama, saldırma ve yerine getirmesi sorumluluklar dahilinde olmalıdır. Yavruluk döneminin ikinci ayında eğitim verilmelidir. 

 Golden Ne Kadar Büyür? 

 Golden cinsi köpeklerin ağırlıkları; dişiler için 25-30 kg arasındadır. Bununla beraber erkek Golden cinslerinin ağırlıkları 29- 35 kg arasında değişmektedir. Yükseklikleri; erkeklerde 55- 62 cm, dişilerde ise 51- 55 cm arasında değişmektedir. 

 Golden Tüy Döker mi? 

 Golden cinsi köpekler; mevsimsel tüy dökmeleri dışında her ay tüy dökmektedirler. 

 Golden Ne Yer ve Nasıl Beslenir? 

 Yavru Golden köpekleri; ilk 7 hafta boyunca mutlaka olarak anne sütüyle beslenmelidir. Bu süre zarfından sonra normal besinlere geçilebilir. İlk zamanlarda kuru mamalar, yavrular için sert gelebilir. Bu yüzden normal veya et suyuyla ıslatarak vermek gereklidir. Buna karşın devamlı bu şekilde vermemek önemlidir. 7 haftadan sonra gün içerisinde üç öğün beslenecek köpekler; her öğün yarım fincan mamayla beslenmelidir. İlk üç ay bu şekilde beslemeye devam edilebilir. Ardından iki öğüne düşürmek gereklidir. Yetişkin Golden'ler ise mama ile beslenebilir. 

 Golden Kaç Tane Yavrular? 

 Golden cinsi köpekler, ortalama şekilde 6 tane yavru doğurabilir. 

 Golden Kaç Yıl Yaşar? 

 Bir Golden cinsi köpeğin ortalama ömrü; 10 ile 12 sene arasındadır. 

False