Mahalle takımından uluslararası turnuvaya

Güncelleme Tarihi:

Mahalle takımından uluslararası turnuvaya
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2013 10:35

82. İzmir Enternasyonal Fuarı'ndaki "3 korner 1 penaltı" turnuvasındaki performansıyla dikkati çeken 10 yaşındaki Bartu Coşkun, Altınordu 13 Yaş Altı Takımı ile Katar'daki Aspire Cup'ta mücadele etti.

Haberin Devamı

82. İzmir Enternasyonal Fuarı'ndaki "3 korner 1 penaltı" turnuvasında Altın isimli mahalle takımını finale taşıyan 10 yaşındaki Bartu Coşkun, Altınordu tarafından keşfedildi ve kırmızı lacivertli formayla Katar'daki Aspire Cup'a katıldı.

Turnuvada mahalle takımını tek başına finale kadar taşıyan ve bu performansıyla turnuvanın en değerli oyuncusu seçilen Bartu Coşkun, Altınordu'nun efsanevi oyuncusu Hikmet Orhunbilge'nin dikkatini çekti. Bartu'nun Orhunbilge tarafından Altınordu'ya tavsiye edilmesinin ardından Altınordu futbol okuluna davet edilen Bartu, 2,5 aylık eğitimden sonra ise Altınordu Futbol Eğitim Kurumu 13 Yaş Altı takımı kadrosuna dahil edildi.

Kısa sürede takımdaki performansıyla da dikkatleri üzerine çeken 10 yaşındaki solak yıldız adayı, Katar'da düzenlenen Aspire Cup'a katıldı. Altınordu Futbol Direktörü Murat Dizdar, yaptığı açıklamada, oyuncu izleme birimlerinin sadece geçen sezon 250'nin üzerinde maç izleyip, 6 binden fazla oyuncuyla ilgili veri bankası oluşturduğunu belirtti.

Bartu gibi çok sayıda oyuncularının olduğunu kaydeden Dizdar, "Bunlar hep, dikkatli takibin sonucu ortaya çıkan değerli madenler. Altınordu, bu madenleri zamanla işleyecek ve çok kıymetli mücevherler olarak önce milli takımlarımıza sonra da Avrupa futboluna kazandıracak" dedi.

Hikmet Orhunbilge ise Bartu'yu ilk izlediğinde gözlerine inanamadığını, futbol zekasıyla kendisinin çok etkilediğini belirtti. İki maç izledikten sonra Altınordu antrenörlerine tavsiye ettiğini bildiren Orhunbilge, şunları kaydetti:

"Futbolcu maden gibidir. Hangi toprağın altında bulacağınızı bilemezsiniz. Bir bakarsınız toprak sahada, dünyanın en büyük yıldızına rastlarsınız. Bartu daha çocuk, futbolcu bile değil. Futbolcu olabilmesi için hocalarının sözünden çıkmaması, aldığı eğitimin kıymetini bilmesi, iyi beslenmesi, iyi yaşaması ve bunu bir yaşam biçimi olarak görmesi gerekir. Yoksa, diğerleri gibi silinip gider. Altınordu, onun yolunu en iyi şekilde çizecektir."

BAKMADAN GEÇME!