Mahalle maçı

Güncelleme Tarihi:

Mahalle maçı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 1997 00:00

Yavuz GÖKMEN
Haberin Devamı

Önceki gün size mahalle futbolundan bahseden bir yazı yazmıştım. G.Saray-Altay maçı da tam anlamıyla bir mahalle maçı olarak oynandı. Mahalle maçlarında çoğunlukla hakem yoktur ve takımların başında teknik direktör yoktur. Futbolcular bildikleri gibi oynarlar ve sonucu biraz da şans tayin eder.

Eğer bu maçta G.Saray takımının başında gerçek anlamda bir teknik direktör olsaydı maç daha ilk yarıda 6-0 gibi bir neticeye bağlanır, ikinci yarıda bunun üzerine bir 6 gol daha eklenirdi. Oysa Fatih Terim, maçı tribünden seyreden bizlerden de daha iyi seyredince G.Saray perme perişan durumlara düştü. Öyle ki, birara bir tek Altaylı, beş kişilik G.Saray defansının arasına girerek gol atmayı becerdi.

Bu maçta G.Saray'ın onurunu yerden yere vurulan Hakan Şükür kurtardı. Bu çocuk görünmeyen öldürücü vuruşlarla Altay kalesini topa tutması bir yana, Altay defansıyla tek başına savaştı. Eğer Fatih Terim, maç 2-0 olduktan sonra Hagi'yi çıkarıp Emre Belözoğlu'nu alsa ve ikinci yarıda Okan Buruk'u oyuna soksa herşey gene çok farklı olacak ve G.Saray, G.Saray'ın şanına yakışır bir galibiyet alacaktı.

Ama dediğim gibi mahalle maçı, kendi kuralları içinde, kendi sonucuna ulaştı ve G.Saray'a asla yakışmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!