Magath Veltins Arena'ya ortak olacak

Güncelleme Tarihi:

Magath Veltins Arenaya ortak olacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2009 15:00

Schalke Teknik Direktörü Felix Magath, kulübün stadı olan Veltins Arena'nın hissesini satın alıyor. Eski menajer Rudi Assauer'in 600 bin Euro'luk hissesini satın alacak olan Magath, Arena'ya ortak olacak.

Haberin Devamı

Almanya Bundesliga ekibi Schalke'nin teknik direktörü Felix Magath, kulübün stadı olan Veltins Arena'ya ortak oluyor. Stuttgart, Bayern Münih ve geçtiğimiz sezon Wolfsburg ile şampiyonluklar yaşayan ünlü antrenör sezon başında geldiği Schalke takımının stadı Veltins Arena'nın hissesini satın alıyor. Stadın yapılmasına önder olan Schalke'nin eski menajeri Rudi Assauer'in 600 bin Euro tutan hisselerini satın almak için anlaşan Magath, Bundesliga'da bir ilki başlatıyor. Bundesliga'da kulübe ortak olan ilk teknik adam ünvanını alacak olan 56 yaşındaki Felix Magath, "Veltins Arena çok yönlü etkinliklerde ev sahipliği yapıyor. Paramı kazanç getirecek iyi bir yatırıma yatırıyorum" dedi.

2001 yılında 191 Milyon Euro masrafla hizmete giren Schalke Veltins Arena, 63 bin 481 kişi kapasiteli. Devletten yardım almayan ve Stadyum GmbH ismiyle kurdukları şirketin hissedarları tarafından yaptırılan Schalke Veltins Arena, futbol dışında, müzik konserleri ve kış aylarında kayak yarışlarında da kullanılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!