Maddi imkanlarımız sınırlı

Güncelleme Tarihi:

Maddi imkanlarımız sınırlı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2010 11:22

Türkiye Hokey Federasyonu (THF) Başkanı Sadık Karakan, yarın Avrupa Hokey Federasyonu (EHF) Genel Sekreteri David Balbilrie ile bir araya gelerek, milli takımların ve kulüplerin Avrupa'daki organizasyonlardan men edilmesi kararıyla ilgili kritik bir görüşme yapacak.

Karakan, yaptığı açıklamada, Balbilrie'yi İstanbul'a davet ettiklerini belirterek, “EHF, geçen yıl geçirdiğimiz sıkıntılı dönemler nedeniyle THF'yi cezalandırarak, 2010 yılı içinde Türk Milli Takımı'nı Avrupa'daki organizasyonlardan, Türk kulüplerini de Avrupa Kulüpler Kupası'ndan men etmişti” dedi.

Bu konunun düzeltilmesi ve cezaların kaldırılmasıyla ilgili daha önce EHF yetkilileriyle görüşmeler yaptıklarını ve olumlu sinyaller aldıklarını ifade eden Karakan, “Yeni Yönetim Kurulumuzun tutarlı çalışmaları neticesinde, ülkemizde çok hızlı gelişme sergileyen hokeyin önünün açılması bakımından bu görüşmeyi çok önemsiyoruz. Umarım bu görüşmeden olumlu sonuçlar elde ederiz ve cezalarımız kalkar” diye konuştu.

Sadık Karakan ayrıca, 20 Mayıs Perşembe günü yine İstanbul'da Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir toplantı yapacaklarını kaydederek, Bayatlı ile 1908 yılından beri olimpik spor branşları arasında yer alan hokeyin ülkede yaygınlaşması, tesisleşmesi ve imkanlı hale getirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunacaklarını söyledi.

“YABANCI ANTRENÖRÜ MADDİ ANLAMDA KARŞILAYAMIYORUZ”

Daha önce, Alman Genç Milli Takımı'nı olimpiyat şampiyonu yapan dünyaca ünlü antrenör Heino Knuf ile Türk Milli Takımı'nın başına geçmesi ve yerli antrenörler ile hakemleri eğitmesi konusunda ön mutabakata vardıklarını belirten Karakan, şöyle devam etti:
“Ancak maddi imkanlarımızın oldukça sınırlı. Yabancı antrenörü maddi anlamda karşılayamıyoruz. Bu giderlerin Olimpiyat Komitesi tarafından karşılanmasını talep edeceğiz. Ayrıca 19-20 Haziran tarihlerinde Eskişehir'de düzenlenecek 'Olimpik Gün' programına hokeyin de dahil edilmesi konusunu görüşeceğiz.”

Karakan, yoğun bir dönemde bulunduklarını ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

“21-24 Mayıs tarihlerinde Gaziantep'te 16 Yaş Altı Bay-Bayan Açıkalan Türkiye Şampiyonası yapılacak. Bu şampiyonaya şu ana kadar 25 takım başvurdu. Altyapı sayılan bu yaş grubuna ülkemizde 25 takım ve yaklaşık 400 sporcunun başvurması, hokeyin geleceği açısından oldukça umut vericidir. Bu şampiyona sonunda, 16 Yaş Altı Bay-Bayan Milli Takım seçmeleri de yapılacak. Bu kadro Haziran ayında Bulgaristan'da yapılacak Balkan Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!