Madalyalı güreşçi Hürriyet'e konuştu

Güncelleme Tarihi:

Madalyalı güreşçi Hürriyete konuştu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2012 15:23

84 kiloda altın madalya alan Rus güreşçisi Alan Khugaev, güreş müsabalarının yapıldığı Excel’in girişinde kurulan Güreş Müzesi’nde Hürriyet ile biraraya geldi.

Haberin Devamı

Zaferini kutlamak için halkın arasina giren ve tebrikleri kabul eden şampiyon güreşçi , çevresindekiler hiç İngilizce bilmediğinden  elini omuzuma atarak Türklere yakınlığını sergilemek istedi. Türk güreşindeki gerilemeyi bu nedenle konuşamak.

Eşinin adının Fatima olduğunu öğrenince “müslüman mi?” diye sordum, kimse sorumu anlamadi.

Rusya’ya grekoromende  ikinci altın madalyayı  kazandıran pop müziği ve klasik müzik dinlemeyi , film seyretmeyi çok seven 23 yaşındaki  Alan Khugaev, herkese imza dağıttı İranlı taraftarların getirdiği İran bayrağını imzaladı.

Diğer tarafta günde en az 10 bin kişinin içinden geçtiği Güreş Müzesi’nde grekoromende 3 , halterde 1, toplam 4 altın madalya alan İranlılar, Excel’de büyük kutlamalar yaptı. İranlı kadın ve erkek taraftarlar yüzlerini boyayarak “İran, İran” diye tezahürat yaptılar

Güreşte altın alamadık ama  güreşlerin tarihini sergileyen sergide herkes Türk güreşçilerinin posteri önünde hatıra  resmi çektiriyor.2008 Pekin olimpiyatlarında  84 kilo grekoromende Çinli rakibi Sanyi Ma’yi  mükemmel bir hareketle kaldıran Nazmi Avluca’nın  fotoğrafı ve Kırkpınar ile ilgili posterler, Güreşin tarihini sergileyen müzede gurur veriyor (Bak geçtiğim Kırkpınar ve Nazmi Avluca resimleri):
Alan Khugaev ve Nazmi Avluca: ikiside grekoromende 84 kilo güreşçileri.

Grekoremen sadece bir bronz alabildik. Umudumuz serbest güreşlerde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!