Maçın sonunu bırakmış olmamız beni üzdü

Güncelleme Tarihi:

Maçın sonunu bırakmış olmamız beni üzdü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2011 00:00

Basketbol THY Avrupa Ligi C Grubu 1. tur 9. hafta maçında deplasmanda İsrail'in Maccabi Electra Tel Aviv takımına 39 sayı farkla (96-57) mağlup olan Anadolu Efes'in başantrenörü Ufuk Sarıca, karşılaşmada iyi hücum edemeyince mağlup olduklarını söyledi.

Sarıca,  muhabirine yaptığı açıklamada, Maccabi Electra Tel Aviv maçına iyi hazırlanamadıklarını belirterek, “Kinsey'in süre gelen sakatlığı vardı. Ersan gittikten sonra Batista da sakatlığı nedeniyle son 3 idmana çıkamadı. Vujacic'de de ufak bir sakatlık vardı. Bu maça normal düzenimizde hazırlandığımız gibi hazırlanamadık ama maçın başındaki oyunumuzun sondaki skorla alakası yok” dedi.  

Maçın başında hazırladıkları taktiklerin tuttuğunu vurgulayan Ufuk Sarıca, şöyle devam etti: 
“İçeriyi iyi savunduk, şutlar girdi. Fakat 10 sayılık farkı yakaladığımız bölümde yorgunluklar olmaya başladı. Oyuncu değişikliğinden sonra aynı seviyeyi koruyamadık. Devreye 36-31 giriyorsunuz, İsrail'de Maccabi Electra Tel Aviv'e karşı kötü bir sonuç değil. Ancak düşen temponun ardından Maccabi'nin geriden gelip seyirciyle coşkusuna, maalesef ikinci yarı teslim olduk. Özellikle hücum edemedik. Bizim daha sağlam bir şekilde potaya gitmemiz lazımdı. Skor bulmakta sıkıntı çektik. Burada Maccabi'ye yenilebiliriz ama benim esas üzüldüğüm nokta, maçın sonunu bırakmış olmamız. Olabilir yenilebilirsiniz, Maccabi de Real Madrid deplasmanında 24 sayıyla yenildi. Maçı tutmak gerektiği son kısımda oyundan koparak, farkın daha da açılmasına izin verdik.”

Sarıca, hedeflerinin “Top 16” turu grubundan çıkmak olduğunu dile getirerek, “Yaptığımız hatalardan dersler çıkarıp, daha çok çalışacağız. Bu şartlar altında kolay olmuyor. Ersan gitti, sakat sakat oynayan bir uzun olduğu zaman işler farklı oluyor. Sakatların bir an önce iyileşmesi lazım. Esas hedef 'Top 16'dan çıkmak. Bunu da yapabilecek güçteyiz” ifadelerini kullandı.

Transferi düşünmediklerini kaydeden Sarıca, “Bu dönemde çok kaliteli, takıma fayda sağlayacak bir oyuncu bulmak da çok kolay değil. Şu an için biz 'elimizdeki takımı nasıl daha yukarı getirebiliriz' diye çalışıyoruz. Çünkü oyuncu olarak baktığınız zaman daha önce Emporio Armani ve Partizan'ı deplasmanda yenen takım da bu. Maccabi iyi takım ama Emporio Armani ve Partizan'dan da çok çok üstün bir takım değil. Dün hücum edebilsek, yüzde 100 kazanabileceğimiz bir maçtı” diyerek sözlerini tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!