Maçın hakkı beraberlikti

Güncelleme Tarihi:

Maçın hakkı beraberlikti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

ANTALYASPOR, Gaziantepspor karşısında yanlış bir kadro ile sahaya çıktı. Fiziksel özellikleri ağırlıkta, teknik kapasiteleri ise düşük olan Mustafa ile Şenol aynı bölgede olduğu için ortasaha üstünlüğü rakibe kaptırıldı. Ortasahanın göbeğinde yaratıcı özelliği olan futbolcu kalmayınca kırmızı-beyazlı ekibin rakip kaleye gitmesi için tek çare kanatlardan gelişecek ataklar kaldı. Bunu iyi gören Gaziantepspor Teknik Direktörü Sakıp Özberk, kanatları kademili bir şekilde tıkayınca Antalya umutlarını, Fazlı'nın yakaladığı toplarda kişisel yeteneğine bağladı.

Gaziantepspor kaliteli bir takım. Ancak, ortasahada kurdukları üstünlüğü onlar da hücum bölgesine taşıyamadı. Bunda Antalyaspor'un Guintchev, Burhan ve Nuri'den oluşan defans bloğunun başarısı da etkili oldu. Böyle olunca da ortaya pozisyon bakımından kısır bir futbol çıktı. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, iki takım da galibiyeti hakedecek futbol sergilemedi. Maçın hakkı, sona erdiği gibi beraberlikti. Bundaki en büyük faktör ise başta da söylediğim gibi Antalyaspor Teknik Direktörü Abramczyk'in kadro oluşturmadaki hatasıydı.

BAĞI KURAMADILAR

Bu hataya, bir de Gaudino ile Zafer'in etkisiz futbolu eklenince kırmızı beyazlı ekibin galibiyeti mucizelere kaldı. Gaudino ile Zafer'de büyük bir form düşüklüğü yaşandığı ortada. Bunu kendileri de inkar edemez. Hem Alman futbolcu, hem de Antalyaspor'un büyük umutlar bağladığı Zafer, Gaziantepspor maçında aldıkları topların hemen hemen tamamını ezdiler. Defans ile forvet arasında bağ kuramadılar.

Antalyaspor'un yeni transferlerinden de biraz sözetmek istiyorum. Kadroya sonradan dahil olan 3 futbolcu var. Bunlardan Toprak'ın uzun bir sakatlıktan çıktığını zaten yönetim ve teknik heyet biliyordu. Kısa vadede Toprak'tan kimse fayda beklemiyordu. Şenol ise Vanspor maçında attığı 2 golle iyi bir başlangıç yapmıştı, şimdi de bu maçın mirasını yiyor. Ancak, bilmeli ki miras tükenmek üzere. Bundan sonra kendisini gösterip takıma katkı sağlaması gerekiyor.

Adamo ısınamadı

Adamo'ya gelince. Gaziantepspor maçının 74'üncü dakikasında Gaudino'nun yerine oyuna giren bu futbolcu, Antalyaspor'un aradığı özelliklere sahip olmadığını gösterdi. Benim anlamadığım nokta, Kona gibi bir golcüyü gözden çıkarıp onun satışından elde edilen paranın iki katına transfer edilen bir futbolcunun bu kadar silik kalmasıdır. Ya yönetim bu transferi araştırmadan yaptı, ya da Adamo Antalyaspor'a ısınamadı. Hek iki olasılıkta da Kona kalsaydı, daha yararlı olurdu demek sanırım yanlış olmaz. Gençlerbirliği forması altında attığı goller de bu sözlerin doğruluğunu ortaya koyuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!