Maçı kenar yönetim kazandı

Güncelleme Tarihi:

Maçı kenar yönetim kazandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2002 01:44

İNSANLARIN renkleri koyulaştıkça zıplama ve hareket kabiliyetleri de o derece artıyor.

Bu sadece erkekler için değil kadınlar için de geçerli. Dün akşamki Angola maçında da bu açıkça görüldü. WNBA'deki Lisa Leslie'nin tarihi smacı da bunu gösteriyor. Türk kızları üzülmesin. Leslie'nin boyu 1.94.

Biz, Türk milleti olarak dünyanın en nişancı ulusuyuz. Şut atmayı çok seviyoruz ve bunda çok da başarılıyız. Dünyada bizim gibi 15 oyuncusu da şut atan hemen hemen hiçbir takım yok. Ama bir eksiğimiz var. Ayaklarımıza bir sayaç takılsa katettiğimiz mesafenin ve pas yüzdemizin ne kadar düşük olduğu açıkça görülür. Son günlerde herkes soruyor, Türk basketbol ekolü nedir, diye. Hızımızı ve pas yüzdemizi biraz daha yükseltsek, ‘‘Türk basketbol ekolü nedir?’’ sorusunun yanıtını çok daha net alırız.

ŞUT ATMA SEVDASI

Dünkü maçta, adam adama savunmada zorlandığımız görüldü. Aydın Örs'ün zone savunması maçı bize kazandırdı. Ancak kenar yönetimin bu savunma değişikliği her zaman böylesine etkili olmayabilir. Kenar yönetimin disiplininin azaldığı dakikalarda herkes şut atma sevdasına kapılınca, neden basketbolun tek topla oynandığı sorusunu kendimize sorduk.

Harun dünkü karşılaşmanın yine en iyi şutörüydü. Ama alan savunması yaptığımız için, tuttuğu adamın kaç sayı attığını anlayamadık. (!) Biz bu turnuvanın sonundan ümitliyiz. Mirsad, Hidayet ve diğerleri her geçen gün kendi performanslarına biraz daha yaklaşacaklardır. Bu da bizi ileride çok daha iyi günlere götürecektir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!