Maceraseverler 7 Aralık'ta Ağva'da buluşacak

Güncelleme Tarihi:

Maceraseverler 7 Aralıkta Ağvada buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2014 20:29

Koşu, trekking, dağ bisikleti, kano, iple yan geçiş, tırmanış ve ip inişi gibi çok sayıda branşı barındıran Kurabiye Macera Yarışları 7 Aralık Pazar günü Ağva'da yapılacak. Salcano Team da bu zorlu yarışta mücadele edecek.

Haberin Devamı

Yarıştan yarım saat önce haritalar dağıtılır. 2 veya 4 kişilik takımlardan oluşan yarışmacılar ellerindeki haritalara bakıp rotalarını belirler. Hedeflere hangi yoldan ve en çabuk nasıl ulaşacaklarını tartışırlar. Ve start verilir...

Maceraseverler 7 Aralıkta Ağvada buluşacak

Evet, 7 Aralık Pazar günü Ağva'da yapılacak Kurabiye Macera Yarışları'ndan bahsediyorum. 7 Aralık Pazar günü bir hayli uzun ve zorlu geçecek bu yarış koşulacak. Macera yarışları birçok spor disiplinin birlikte yapıldığı bir takım sporudur. Macera yarışlarında koşu, trekking, dağ bisikleti, ormanın ortasındaki gölde kano, iple yan geçiş, tırmanış ve ip inişi, oryantiring gibi keyifli branşlar uygulanır. 'Bu kadar çok disipline nasıl hazırlanırım' diye korkup vazgeçmeyin çünkü yarışmanın sitesinde de yazdığı gibi Macera Yarışları’na yönelik en iyi antrenman yarışa katılmaktır!

Haberin Devamı

SIRT ÇANTANIZI DOLDURMAYI UNUTMAYIN
Tabii bu kadar uzun bir yarış koşmak sporcuların her açıdan hazırlıklı olmalarını gerektirmektedir. Mesela soğuk hava koşullarına uygun iç katta termal kıyafet ve dış katta su geçirmez rüzgarlıktan, kaybettiğiniz enerjinizi geri kazandıracak besinlere, pusulanızdan düdüğünüze her şeyiniz yanınızda olmalıdır. En az 1.5 litre su bulundurmalısınız. Detaylar yine yarış sitesinde yer alıyor.

Maceraseverler 7 Aralıkta Ağvada buluşacak


YARIŞTA KAS GÜCÜNÜZ KADAR BEYNİNİZ DE ÇALIŞIYOR
Diğer yarışlardan farklı olarak bu uzun macera yarışında beyninize de çok iş düşüyor. Odaklanmak, konsantrasyon dışında elinizdeki haritayı algılayabilmek ve stratejik ilerlemek çok önemli. E tabi bir de geçinebileceğiniz ve uyumlu olacağınız bir takım arkadaşı! İki takım karşı karşıya geldiğinde kanoya ilk ulaşan takım olmak için koşusu kuvvetli olan depar atabilir..

Maceraseverler 7 Aralıkta Ağvada buluşacak

Haberin Devamı


NEDEN MACERA?
Çünkü tek branşta yarışmıyorsunuz ve birden fazla etaptan oluşan bir yarış. Daha önce hiçbir ip ile kendini boşluğa sallandırmamış bir insan, gidip kendi yaptığı kürekle kano ile suyun üstünde hedefe kürek çekiyor düşünsenize. Çamura bulanmış bir halde her an vazgeçmeyi düşünürken takım arkadaşınız, belki de en yakın arkadaşınız o an size sarılıp destek oluyor ve motive ediyor. Elinizde haritayla hangi hedefe hangi yoldan gideceğinizi kestiremiyorsunuz. Ama uzakta kırmızı hedefi görünce sanki saatlerdir koşmamış ve pedallamamış gibi tüm enerjinizle oraya ilerliyorsunuz. Önemli olan kürsüye çıkmak değil, önemli olan takım arkadaşınızla bu yarışı bitirmek, başarabilmek. Ben de takım ve iş arkadaşım Ali Taşkıran’la Salcano Team olarak yarışacağım. Bakalım bizi neler bekliyor...

Haberin Devamı

Maceraseverler 7 Aralıkta Ağvada buluşacak

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!