Macaristan'da Türkler'e kötü sürpriz

Güncelleme Tarihi:

Macaristanda Türklere kötü sürpriz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2008 22:10

Fenerbahçe Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanş maçında MTK Budapeşte ile Ferenc Szusza Stadı'nda karşılaştı.

Haberin Devamı

FIFA, MTK Hidegkuti Stadı'nı UEFA normlarına uygun bulmadığını öne sürerek karşılaşmanın başka bir statta yapılması gerektiğini söyledi. Bu nedenle MTK Budapeşte yöneticileri karşılaşmanın, Ujpest takımının Ferenc Szusza Stadı'nda oynanmasına karar verdi.

Budapeşte polisi, maç için geniş güvenlik önlemleri aldı. Maçın başlamasına saatler kala stadın çevresi trafiğe tamamen kapatıldı. Stadın çevresi demir parmaklıklarla örüldü ve taraftarlar güvenlik ağından üstleri aranarak stada alındı.

Macaristan'da yaşayan ve Avrupa'nın çeşitli kentlerinden gelen Türk taraftarlar, karşılaşmayı izleyebilmek için 35 avroluk biletlerden aldı. Karşılaşma için en yüksek fiyatlı biletlerden alan Türk taraftarlar, buna rağmen görevliler tarafından 9 avroluk kale arkasına yerleştirildiler. Bu nedenle görevlilerle taraftarlar arasında tartışmalar yaşandı.

Haberin Devamı

MTK Budapeşte taraftarları maça ilgi göstermedi. Maça, geçen sezon lig şampiyonu olan MTK Budapeşte için sadece 2 bin 500 taraftar gelirken, stadın yarısını Türk taraftarlar doldurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!