Lucas Neill imzayı attı

Güncelleme Tarihi:

Lucas Neill imzayı attı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2010 14:30

Galatasaray, İngiltere'nin Everton takımından transfer ettiği Avustralyalı futbolcu Lucas Neill ile sözleşme imzaladı.

Haberin Devamı

Lucas Neill 1,5 yıllık imzayı attı

Neill, Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Basın Merkezi'nde düzenlenen imza töreniyle, kendisini 1,5 yıllığına sarı-kırmızılı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

İmza töreninde, kulüp başkan yardımcısı Ali Haşhaş ve 1970'li yılların Galatasaraylı ünlü savunma oyuncularından Muzaffer Sipahi hazır bulundu.

Tören sonunda Lucas Neill, 12 numaralı forması giyip, GSBonus şapkası ve atkısıyla bayrak önününde basın mensuplarına poz verdi. Neill'e, GS Mobil hattı da hediye edildi.

Neil, imza töreni öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

LUCAS NEILL'İN İLK AÇIKLAMALARI

Sizin de bildiğiniz gibi yaklaşık 15 senedir İngiltere’de oynuyorum. Eşim de İngiliz. Önce başka bir ülkeye gitmenin çok zor olduğunu düşündüm. Sonra Ocak ayında böyle bir teklif aldım. Teklifi yapan Galatasaray gibi büyük bir kulüp olunca karar vermem kolaylaştı.

 

Haberin Devamı

Biraz önce hocamızla tanıştım. Gayet güzel bir konuşma geçti aramızda. Ben Galatasaray için elimden gelenin en iyisin yapmaya geldim. Hangi pozisyon olursa olsun ben en iyisini yaparım.

 

İstanbul'a adaptasyon sürecimin çok uzun sürmeyeceğini düşünüyorum. Çok iyi bir antrenörümüz var. Neeskens çok iyi bir antrenör. O yüzden kısa zamanda adapte olup Galatasaray'a faydalı olacağımı düşünüyorum.

 

Şu anda ben buradayım. Kewell ben buraya gelemeden önce çok olumlu şeyler söyledi. Onun dışında İstanbul ve Galatasaray hakkında çok iyi şeyler duydum.

 

Galatasaray'da Kewell'ın dışında birçok tanıdığı futbolcunun olduğunu söyleyen Lucas Neill, "Sabri, Leo Franco, Elano, Nonda ve kaptanımız Arda'yı tanıyorum. Tugay Kerimoğlu çok değer verdiğim bir insan ve o da çok iyi yorumlar yaptı. Graeme Sonuess'ı ve bayrak dikme olayını iyi biliyorum. Souness'ın ne kadar Galatasaray için önemli olduğunu biliyorum. Ben de belki farklı bir şeyler yaratabilirim. Bunun parçası olmaktan memnun olurum." dedi.

 

Haberin Devamı

İşini çok seven, Futbolu çok seven, tutkuyla bağlanan biriyim. Onun haricinde defans yapmayı çok seviyorum, oyunu başlatmayı çok seviyorum. Umarım bu özelliklerim Galatasaray'a yararlı olacaktır.

 

Önemli olan ilk 11'e girmek. 11'e girdikten sonra forvet dahi oynarım ama ben defans oyuncusuyum.

 

İngiltere'de oynayan futbolcular Türkiye Ligi'ni takip ediyorlar ve kaliteli bir lig olduğunu düşünüyorlar. Ben buraya gelmeden önce Türkiye Ligi'ni takip ediyordum. Özellikle Kewell'dan dolayı Galatasaray'ı takip ediyordum. Galatasaray İngiltere'de çok iyi tanınıyor.

 

Ben Haldun Üstünel'e teşekkür etmek istiyorum. Hem Haldun Bey'e hem de transferin perde arkasında bulunan herkese. Çok ilgi gösterdiler. Çok olumlu görüşmeler yaptık. Tekrarlıyorum. Haldun Bey'e çok teşekkür ediyorum.

 

Haberin Devamı

Bu ilk günüm daha takımla tanışma fırsatım olmadı. Yarın tanışacağım. Takımla buluşmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Servet'le iyi bir eş olacağız diye bir şey yok. Hepimiz elimizden gelenin en iyisini yapacağız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!