Löw’den mujdeler

Güncelleme Tarihi:

Löw’den mujdeler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Alman çalıştırıcı, yılbaşına kadar operasyon sinyali vererek, ‘‘Bazı futbolcuların kiraya verilmesini isteyebilirim. Transfer için zamanımız var. Sol kanada acilen bir oyuncu bulmalıyız’’ yorumunu yaptı.

İyi günler yakın

Fenerbahçe Teknik Direktörü Joachim Löw, dün HÜRRİYET'in konuğu oldu. Alman çalıştırıcı sarı lacivertli takımın artılarını, eksilerini birer birer anlattı. Takımından memnun olan Löw, kondisyon açığını kapattıklarını ve iyi günlerin yakın olduğunu müjdeledi.

Değişken Fener

Modern futbolda belirli bir sistem yoktur. Her futbolcu ileri geri gidecek, oyunun akışına göre takımın açığını kapatacak. Çok koşacak, çok çalışacak. Değişken bir Fener doğuyor. Bu kısa sürede olacak iş değil. Futbolcularım istediğimi yavaş yavaş sahaya yansıtıyor.

Abdullah süper

Yedek kulübesi iyi olan takım şampiyonluğu göğüsleyecek. Şu anda takımın sol kanadına etkili bir oyuncu arayışındayız. Benim için Abdullah ideal bir futbolcu ancak kulübü ile sözleşmesi var. Bu alana mutlaka bir takviye yapmalıyız.

İstikrar şart

Kemalettin sadece kesici özelliği olan bir oyuncu. Oyun kuruculuk yönü zayıf. Murat Yakın'ın zamana ihtiyacı var. İlerleyen haftalarda hücuma da katkısı olacak. G.Birliği maçında ortaya koyduğumuz futbol, şampiyonluk için yeterli. Ama takımın belli istikrarı yakalaması şart.

Türk futbolu

Türkiye'de futbol tekniği çok yüksek. G.Saray, F.Bahçe, Beşiktaş ve İstanbulspor’un Avrupa Kupaları'nda alacağı sonuçlar milli takımı da olumlu yönde etkileyecektir. Almanya her dönemde ekoldür. Takım yenilendi ama Türkiye'nin grubunda yine iddialı olacaktır.

Uyum içindeyiz

Yönetim ile büyük bir uyum içindeyiz. Transfer için yılbaşına kadar zamanımız var. En iyisini almalıyız. Hedefimiz hem taraftarı, hem medyayı, hem de bizi memnun edecek, mükemmel bir Fenerbahçe yaratmaktır. Şampiyonluğun en büyük adaylarından biriyiz.

Okocha kayıptır

Okocha önemli bir kayıptır. Ama bazen böyle süper futbolcular dezavantajdır. Çünkü oyun planı onun üzerine kurulur. Şu anda Okocha'nın görevini 3 kişi üstlenebiliyor. Moshoeu, Metin Diyadin ve Murat Yakın bunu yapabilecek isimler.

Taraftarı, medyayı ve yönetimi mutlu eden bir Fenerbahçe yaratacağım

HÜRRİYET HATIRASI

Gazetemizi ziyaret eden Löw, tüm sorularımızı içtenlikle cevapladı. Fotoğraftakiler (soldan sağa) Ayaktakiler: Atılay Kayaoğlu, Ziya Şengül, Nezih Alkış, Joachim Löw, Metin Tekin, Esat Yılmaer. Oturanlar: Metin Çanak, Sadi Kemal Yaşar, Hulki İlgün.

Kapanan takımlara karşı oyunu açmamız için kanat organizasyonlarını iyi yapmalıyız. Aksayan tek yönümüz bu. Bloklar arasındaki kopukluğu gidermeliyiz. Baliç mükemmel bir oyuncu. Onu geniş alanlarda kullanacağım. Moldovan ile her geçen gün daha çok uyum sağlıyor.

Futbolcularım yenik duruma düştüğümüz zaman bile panik yapmıyorlar. Göteborg ile oynadığımız ilk maçta bunu kanıtladık. Mustafa Doğan çok istekli, arzulu ve çalışkan futbolcu. Profesyonelce yaşıyor. Vogts ile konuştum ona yeterli şansı verecek.

Uche bir antrenör için şanstır. Savunmada bir güvence. Oyunu da iyi yönlendiriyor.F.Bahçe'de her an operasyon olabilir. Transfer dönemi oldukça uzun. İlerleyen haftalarda bazı futbolcuların kiraya verilmesini isteyebilirim. Şu anda öyle bir düşüncem yok.

Sergio iyi bir futbolcu. Ancak oynadığı maçlarda hücumdan sonra geri dönmüyor. 20 metre ofsaytta kalıyor. Daha 31 lig maçı var. Herkes şans bulacak. Ben inandığım gibi davranırım. Kimse işime karışamaz. Ligde en iyi futbolu oynayan takımı şimdiden söylemek çok erken.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!