Lotus yeterince hızlı değil

Güncelleme Tarihi:

Lotus yeterince hızlı değil
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2012 18:41

Lotus pilotu Kimi Raikkonen, aldıkları 3.'lükten dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Raikkonen, bu sezon altıncı, üst üste ise üçüncü podyumunu elde ederek klasmanda Lewis Hamilton'un önüne geçti.

Fin pilotun yarış boyu düzlük hızında sorun yaşadığı gösden kaçmadı. Lastikleri çok fazla aşınan Michael Schumacher ile giriştiği mücadelede Alman pilotu geride bırakan Fin pilot, buna rağmen Schumacher'in düzlük hızı karşısında yer yer zorluk yaşadı.

turkeyf1.com'un haberine göre; Fin pilotu yaptığı açıklamada "Yeterince hızlı değildik. Arabayı sürmenin zorluğu ve sorunlara rağmen üçüncü olduğum için mutluyum. Kolay bir yarış olmasını beklemiyordum ama beklediğimden de çok daha zor hale geldi. Yeni lastiklerle ilk birkaç tur iyiydi ancak sonra çok fazla kayma yaşamaya başladım. Biraz daha fazla yere basma gücü kazanmamız düzlük hızımızdan bir parça kaybetmemize yol açtı." sözlerini kullandı.

Haberin Devamı

Raikkonen, Eau Rouge'da Schumacher'e yaptığı harika atak için ise, "Önce Michael beni geçti, sonra da ben onu. Michael'i DRS yardımıyla bile geçemedim. Sonra Eau Rouge'da KERS yardımıyla atak yapmayı denedim ancak yine de çoğu zaman arkamda bana çok yakındı. Üçüncü sırada bitirmek, yarış dışı kalmaktan iyidir. Kazanamadık fakat kazanacak hızımız da yoktu, ayrıca kazanmayı da hak etmemiştik. Son iki yarışta çok hızlı olmamıza rağmen geçiş imkanı yoktu. Burada ise yavaştık." dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!