Lotos Cup Kayakla Atlama Şampiyonası

Güncelleme Tarihi:

Lotos Cup Kayakla Atlama Şampiyonası
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2013 13:40

Erzurum Valisi Öztürk, Polonya'da düzenlenen yarışlarda dereceye giren sporcuları altınla ödüllendirdi.

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, milli takımın Lotos Cup Kayakla Atlama Şampiyonası'nda büyük başarı elde ettiğini belirterek, “Türkiye artık kış sporlarında daha önce hiç tecrübesi olmayan branşlarda başarılı sonuçlar almaya başladı” dedi.

Öztürk, Polonya'nın Zakopane kentinde 6 ülkenin katılımıyla düzenlenen Lotos Cup Kayakla Atlama Şampiyonası'nda dereceye giren Arda İpçioğlu, Ayberk Demir ve Muhammet İrfan Çintimar'ı Valilik salonunda kabul ederek, tebrik etti.

Milli takım sporcularının önemli bir başarıyı yakaladığını anlatan Öztürk, “Türkiye artık kış sporlarında daha önce hiç tecrübesi olmayan branşlarda başarılı sonuçlar almaya başladı. Bu çok önemli bir şey. Yani ister kayakla yüksek atlama olsun ister curling olsun ister biatlon olsun bunları daha önce biz hiç bilmiyorduk ve tecrübemiz yoktu” diye konuştu.

Bu başarının bir ekip işi olduğunu vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti: “Tekil bir başarıdan söz edemeyiz. Sadece bir kaç kişiyi başarılı hale getirmek gibi bir projeyi başarılı sayamayız. Yaygın hale getirmek gibi bir iddiamız var. Ve bunu sağlayacağız inşallah. Öncüsü de Erzurum olacak. Çünkü bu tesisler sadece burada var. O bakımdan Erzurum'un kış sporlarında milli başarılara imza atmasını mukadder görüyorum çünkü artık bu kaçınılmaz. İnşallah Türkiye'yi en işi şekilde milli takım olarak, Erzurumlu gençlerimiz bu alanlarda temsil edecek.”

Polonya'daki şampiyonada Türkiye'nin büyük başarı gösterdiğini vurgulayan Öztürk, “Bu yarışmada Arda İpçioğlu 2'inci, Muhammet İrfan Çintimar 3'üncü, Ayberk Demir ise 8'inci olmuş. Türkiye'nin bu alanda sağladığı en büyük başarı, uluslararası turnuvada. Dolayısıyla bu bizim için Türkiye için çok önemli” dedi.

Gürcistan'da yapılan Avrupa Güreş Şampiyonası'nda da Erzurumlu sporcunun 2'nci olduğunu anımsatan Öztürk, “Sporcumuz Gürcistan'da bir de Ermeni rakibini yenmiş” ifadesini kullandı. Vali Öztürk, konuşmasının ardından başarılı sporcuları altınla ödüllendirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!