Londra'da coşkulu karşılama

Güncelleme Tarihi:

Londrada coşkulu karşılama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2012 19:42

Londra'da Cuma günü başlayacak Olimpiyat Oyunları'nda mücadele edecek Türk sporcuların ana kafilesi Londra'ya vardı.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Londra'ya gelen sporcuları, Heathrow Havalimanı'nda Türk vatandaşlar coşkuyla karşıladı. Galatasaray ve Fenerbahçe taraftar derneklerinden gelen taraftarlarla vatandaşlar Bakan Kılıç ve sporculara çiçekler verip tezahüratlar yaparak destek verdi.

BÖYLE UĞURLADIK

Bakan Kılıç, tek tek sohbet etti

Kafileden önce, Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz ile havalimanından çıkan Bakan Kılıç'a büyük ilgi gösterildi.

TÜRK KAFİLESİNE BÜYÜK İLGİ - Foto Galeri

Kılıç, karşılamaya gelenlerle tek tek ilgilendi, ellerini sıkıp bir süre sohbet etti ve fotoğraf çektirme isteklerini de geri çevirmedi. Kılıç, yaklaşık yarım saat sporcuların çıkmasını bekledikten sonra alandan ayrıldı. Londra'daki THY çalışanları da Kılıç ve sporculara çiçekler verdi.

Milli sporcular, Heathrow Havalimanı'ndan kendilerini bekleyen otobüslerle Olimpiyat Köyü'ne hareket etti. Karşılamaya gelenler, otobüslere kadar sporculara eşlik edip tezahüratlar yaptı ve birlikte fotoğraf çektirdi.

Milli sporcular, yarından itibaren çalışmalarını Londra'da sürdürecek.

MİLLİ SPORCULARA BAVUL İŞKENCESİ

"Londra'da yalnız bırakmayın"

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, havalimanında yaptığı açıklamada, Londra Olimpiyat Oyunları'na rekor sayıda sporcuyla katıldıklarını söyledi.

Londra'da kendilerini karşılamaya gelenlere teşekkür eden Kılıç, “Sporcularımızın Londra'da yaşayan vatandaşlarımızdan beklentileri, müsabakalar boyunca kendilerini yalnız bırakmamaları. Burada güzel bir topluluk görüyorum” dedi.

114 sporcudan 66'sının kadın olduğunu vurgulayan Kılıç, “İlk kez kadın sporcu sayımız erkek sporcularımızı geçti. Spora kadın eli değdi, bundan sonra sayıları artar, azalmaz” diye konuştu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin olimpiyatlara katılamamasıyla ilgili bir soruya Kılıç, “Biz arzu ediyoruz ki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yaşayan gençlerimizin önü tam manasıyla açılsın, KKTC'ye yönelik ambargolar son bulsun. Kıbrıslı Türk gençleri de dünyadaki uluslararası spor organizasyonlarına katılabilme hakkını kullanabilsinler. Spor demek kardeşlik demektir Bu anlamda güneyindeki gençler kadar kuzeyindeki gençler de tüm spor organizasyonlarına katılmayı hak ediyorlar. Onlardan bu şansı esirgememek lazım” yanıtını verdi.

İstanbul'un 2020 adaylığı

Bakan Kılıç, İstanbul'un 2020 olimpiyat adaylığı için Londra'da temaslarının olup olmayacağı sorusu üzerine de şunları söyledi:
“2020 için çok sayıda temas olacak. Bu tür organizasyonlar ülkelerin kendi hedeflerini gerçekleştirmelerine yönelik de önemli bir tanıtımdır. Sayın Başbakanımızın, bizlerin görüşmelerimiz olacak. İstanbul, 2020 için en önemli, en iddialı aday kenttir. Madrid ve Tokyo da var. biz İstanbul adına iddiamızı kuvvetli şekilde sürdürmeye ve İstanbul markasını tüm dünyaya tanıtmaya gayret edeceğiz.”

Sporcular

Milli sporcular da havalimanında yaptıkları açıklamada Londra Olimpiyat Oyunları'nda madalya almak için mücadele edeceklerini söyledi.

A Milli Kadın Basketbol Takımı oyuncusu Işıl Alben, kendileri için Londra'da müthiş bir karşılama yapıldığını belirterek, “Öncelikle grup maçlarında mümkün olduğunca çok galibiyet alarak, çeyrek finalde daha kolay bir rakiple karşılaşmak istiyoruz. Hedefimiz grubu ikinci ya da üçüncü bitirmek. Sonrasında da yarı final ve madalya diyoruz. İnşallah her şey planladığımız gibi geçer” ifadesini kullandı.

Halterde mücadele edecek olan Sibel Şimşek çok heyecanlı olduklarına işaret ederek, “Bizi desteklemeye gelen Türkleri gördük, daha da mutlu olduk. Şu anda heyecandan dizlerim titriyor diyebilirim. Heyecanım ikiye katlandı. İnşallah madalyalarla dönerken de böyle kutlarız” dedi.

Milli voleybolcu Eda Erdem Dündar, “Her şey güzel gidiyor. Umarım olimpiyatlara da aynı şekilde yansıtırız. Türk vatandaşları da bizi karşılamaya gelmişler, kendilerine teşekkür ediyoruz. Olimpiyatlarda iddialıyız, çok iyi çalıştık. Hedefimiz madalya” diye konuştu.

Heathrow tarihi günlerinden birini yaşadı

Öte yandan Londra'nın Heathrow Havalimanı, tarihi günlerinden birini yaşadı.

Olimpiyatlara katılacak ülkelerin sporcularının büyük bölümü bugün Londra'ya gelirken, idareci, antrenör ve sporcu olarak 12 bin kişinin havalimanından giriş yaptığı bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!