Londra'da bir cesur yürek

Güncelleme Tarihi:

Londrada bir cesur yürek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2012 10:21

2001 Eylül ayı, dünyanın en iyi pilotlarından biri olan Alex Zanardi için hatırlanmak istemeyecek anılarla dolu.

Haberin Devamı

Amerika Ulusal bir felaket olan 11 Eylül’ü yaşayalı bir hafta bile olmamışken,  “Champ Car” yarışlarıyla stres atmak isteyen binlerce yarış sever bir felakete daha tanıklık edeceklerini bile bilmiyordu.

Reynard - Honda ile yarışan tecrübeli pilot Alex Zanardi, yoğun yağış altında başladığı yarışta mükemmel performansıyla liderliğe kadar yükselmişti. İşte tam o anlarda akıllara kazınan ve hafızalardan hiç çıkmayacak kaza gerçekleşti.

Zanardi, yakıt ikmali için girdiği pit alanından çıkmak üzereyken, aracının kontrolünü kaybetti. Araç pistte bir ona bir bu yana savrulurken, ardından süratle gelen Tagliani’nin çarpmasıyla tribünler 11 Eylül’ü adeta yeniden hatırladı.Zanardi’nin bacağından çıkan kanlar o kadar yoğundu ki neredeyse dörtte üçü yola akmıştı.

Londrada bir cesur yürek

Haberin Devamı

Ortadan ikiye ayrılan aracından çıkarılan Zanardi, hızla hastaneye götürüldü. O kadar kan kaybetmişti ki “vücudunda birkaç litre kan kaldığı” söyleniyordu.  Hayat mücadelesini kazandı ama ona en iyi yarışlarını çıkarmasında yardımcı olan iki ayağının kesilmesine engel olamadı.

İşte Zanardi için yeni bir hayatın ve yaşama azminin tohumları burada atılmıştı.

Herkes onun hayata küseceğini düşünürken, yılmadan devam etti. Yeniden pistlere döndü ve o kâbus dolu anları yaşadığı Lausitziring pistine çıktı.

Tribünlerden gelen yoğun alkışlar arasında tamamlayamadığı turlarını bitirdi ve kariyerine Dünya Binek Otomobil Şampiyonası'nda devam etti.  Almanya'daki WTCC yarışında dört yıllık bir aranın ardından şampiyonluğa ulaştı.

2009 yılında kendisine yeni bir sayfa açmaya karar veren Zanardi, 2012 Londra Paralimpik Oyunları’nda ülkesi İtalya’yı el bisikletinde temsil etmeye hazırlanıyor.

Roma El Bisikleti Maratonu’nun galibi Zanardi aynı zamanda bu spor dalında dünyanın bir numarası durumunda. Geçen yıl dördüncü denemesinde New York El Bisikleti Maratonu’nu kazanan İtalyan sporcu, Güney Afrikalı atlet Oscar Pistorius’un ardından  Olimpiyatlarda gönülleri fethedecek sporcular arasında yerini çoktan aldı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!