Londra'da 14. gün karnemiz

Güncelleme Tarihi:

Londrada 14. gün karnemiz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2012 23:29

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda 14. gün yapılan müsabakalarla tamamlandı.

Haberin Devamı

İşte Türkiye'nin 14. gün karnesi...

Semiha Mutlu 47. oldu

The Mall'da yapılan kadınlar 20 kilometre yürüyüş finalinde, 2012 Dünya Yürüyüş Kupası şampiyonu Rus Elena Lashmanova, 1:25:02 saatlik derecesiyle dünya rekoru kırarak altın madalya kazandı.

Gümüş madalyayı, son olimpiyat ve son üç dünya şampiyonu bir başka Rus sporcu Olga Kaniskina 1:25:09'luk derecesiyle alırken, Çin Halk Cumhuriyeti'nden Qieyang Shenjie ise 1:25:16 ile bronz madalya elde etti.

Çin Halk Cumhuriyeti adına yarışan Qieyang Shenjie, olimpiyatlarda yarışan ve madalya kazanan ilk Tibetli olarak tarihe geçti.

Türkiye'yi temsil eden Semiha Mutlu da 61 kişinin katılıp 55 kişinin tamamlayabildiği yarışta, 1:35:33 ile kariyer derecesi yaparak 47. sırada yer aldı.

İbrahim bronzu kaçırdı

Haberin Devamı

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda ülkemizi serbest güreş 84 kiloda temsil eden İbrahim Bölükbaşı, bronz madalya maçında İranlı Ehsan Naser Lashgari'ye 2-0 yenilerek, olimpiyat 5'incisi oldu.  İlk maçında dünya şampiyonu Azeri güreşçi Sharif Sharifov'a 2-0 yenilen İbrahim Bölükbaşı, Azeri güreşçinin finale yükselmesinin ardından çıktığı repesaj maçında ABD'li Jake Herbert'i 2-1 yenerek bronz madalya maçı yapmaya hak kazanmıştı.  İbrahim Bölükbaşı, bronz madalya karşılaşmasında İranlı Ehsan Naser Lashgari ile karşı karşıya geldi.  İlk devrenin başında 2-0 geriye düşen İbrahim Bölükbaşı, güçlü rakibi karşısında durumu 2-2 yapmayı başardı. Devrenin son saniyelerinde rakibine 1 puan daha veren İbrahim Bölükbaşı, devreyi 3-2 kaybetti.  İkinci devrede İranlı Lasghari, güreşçimize sürekli çift dalarak, istediği puanları aldı. Devreyi 3-0 kazanan Lasghari, bronz madalyanın sahibi oldu. İbranim Bölükbaşı, bu yenilgiyle olimpiyat 5'incisi oldu.

Burcu 12. oldu

Londra Olimpiyatları'nda kadınlar yüksek  atlamada milli atlet Burcu Ayhan, 1.89 metre ile 12. oldu. Yüksek atlamada olimpiyatlar tarihinde finale kalan ilk Türk sporcu olan  Burcu Ayhan, Olimpiyat Stadı'ndaki finale 1.89 metre ile başladı. Sol dizindeki ağrıları nedeniyle dizlik takarak atlayışlarını yapan Burcu  Ayhan, 1.89 metrelik yüksekliği ilk 2 hakkında geçemedi. 3. atlayışında stadı  dolduran seyircilerin büyük desteğini alan Burcu Ayhan, bu yüksekliği son  hakkında geçmeyi başardı. Daha sonra 1.93 metrede yine ilk iki hakkında başarılı olamayan Burcu  Ayhan, son hakkında da çıtayı düşürünce, 12 atletin katıldığı yüksek atlama  finalini son sırada tamamladı. Burcu Ayhan, finale çıkarken, elemelerde 1.93 metrelik atlayış yapmıştı.

Haberin Devamı

Taha da elendi

2012 Londra Olimpiyatları'nda, serbest güreş  120 kiloda mücadele eden Taha Akgül, kendisini mağlup eden Rus Bilyal Makhov'un  yenilmesi nedeniyle oyunlara veda etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!