Londra “12”den vurulacak

Güncelleme Tarihi:

Londra “12”den vurulacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2012 11:37

Bedensel Engelliler Atıcılık Milli Takımı, 2012 Londra Paralimpik Oyunları hazırlıklarını Ankara'da kamp yaparak sürdürüyor.

Milli Takım Teknik Direktörü Tolga Oğuz Korkusuz, paralimpik oyunlarına 4 yıllık bir program dahilinde iyi hazırlandıklarını söyledi.

Olimpiyat yılı olması nedeniyle bu sene sürekli kamp gerçekleştirdiklerini anlatan Korkusuz, sporcuların kondisyonlarının artırıldığını belirtti.

Korkusuz, “Paralimpik oyunlarından önce İngiltere'de, 1-6 Temmuz tarihleri arasında uluslararası bir organizasyona katılacağız. Çok ciddi rakiplerimiz olacak. Hem rakiplerimizi hem de son form durumumuzu yakından tahlil etme imkanına kavuşacağız” dedi.

Korkusuz, oyunlara 4 erkek ve 1 bayan sporcuyla katılacaklarını belirterek, şöyle konuştu: “Bizim hedefimiz puanlarımızı artırmak. Burada tek rakip sporcunun kendisi. Yani sporcu kendisiyle yarışıyor. Bizim hedefimiz finale kalmak. Şu anki sporcularımızın performansları, bazı sporcularımız için bize madalya vaat ediyor. Ancak, burada o günkü sporcunun performansı, sağlık durumu çok önemli. En son Almanya'da düzenlenen turnuvada elde ettiğimiz performans bizi memnun etti. Oradaki skorları tekrarlarsak ve biraz da üzerine koyabilirsek kesinlikle ilk 8 ülke içinde yer alabiliriz.”

“Dünyada söz sahibiyiz”

Avrupa'daki yarışmalarda Almanya, İngiltere ve Rusya'nın en ciddi rakipler arasında yer aldığını ifade eden Korkusuz, şunları kaydetti: “Dünya'da da Çin ve Güney Kore bizi zorlar. Biz çok yeni bir federasyon olmamıza rağmen dünyada söz sahibiyiz. Paralimpik oyunlarının tarihi 1960'lı yıllara dayanıyor. Söz konusu ülkeler ise bu oyunlara 1980'li yıllardan itibaren katılmaya başlamışlar. Bizim ise en tecrübeli sporcumuz 2004 yılında oyunlara katıldı ve şampiyon oldu. Yeni olmamıza rağmen aradaki farkı kapattık. Türkiye genelinde 50-60 kişilik sporcu içinden 15 tane, uluslararası sporcu çıkarmanın gururunu yaşıyoruz. Takım olarak hedeflediğimiz performansın üzerindeyiz. Güney Kore ve Çinlilerle paralimpik oyunlarında kozlarımızı paylaşacağız.”

Rekorlara doymuyor

Son olarak Mayıs ayında Almanya'nın Frankfurt şehrinde düzenlenen Bedensel Engelliler Uluslararası Atıcılık Turnuvası'nda 1 altın ve 1 gümüş madalyanın yanı sıra bir de büyük final kupası kazanan milli sporcu Korhan Yamaç, turnuvada 3 de Türkiye rekoru kırdı.

“Kendi rekorumu yenilesem de kendimi hiç bir zaman yeterli görmüyorum” diyen Yamaç, şunları söyledi: “Paralimpik oyunlarına hazırım. Sürekli kendimi yenilemek istiyorum. Atıcılık ferdi bir spor olduğu için de hep kendimle yarışıyorum. Aldığım puanlar beni motive ediyor. En iyi skorlarımı sürekli yükseltmek istiyorum. Başarılarımızı madalyayla süsleyeceğiz. Zoru başarmak için mücadelede ediyoruz. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz.”

Rekortmen sporcu Savaş Üstün de sürekli kendi performanslarının üstüne çıkmak istediklerini söyledi.

Takım olarak çok iyi olduklarını belirten Üstün, “Güçlü rakiplerimiz var. Biz de güçlüyüz. Antrenmanlarda 600 puan yaparak kendi rekorumu kırdım. İnşallah oyunlarda da aynı başarıyı gösterip ülkeme madalya kazındırmak istiyorum” diye konuştu.

Teknik direktör Tolga Oğuz Korkusuz ve antrenör Kadri Akgün idaresindeki milli takım kampında Korhan Yamaç, Savaş Üstün, Yunus Bahçeci, Cevat Karagöl ve Aysel Özgan yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!