Lokavtın bitişiyle en büyük darbeyi Beşiktaş yedi

Güncelleme Tarihi:

Lokavtın bitişiyle en büyük darbeyi Beşiktaş yedi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2011 10:52

NBA'de lokavt 149 gün sonra sona erdi. Uzun süren görüşmeler sonunda takım sahipleri ile oyuncular sözlü olarak anlaşmaya vardı. 25 Aralık’ta başlaması beklenen normal sezonun 66 müsabaka üzerinden oynanması planlanıyor.

Haberin Devamı

NBA'den lokavt süresince oyuncu takviyesi yapan Beko Basketbol Ligi takımları da kadrosuna kattıkları oyunculara veda ediyor. Ancak, kadrolarından NBA oyuncuları ayrılacak olan takımlar arasında en çok zarar görecek takım kuşkusuz Beşiktaş Milangaz. Siyah Beyazlı ekip Deron Williams ve Semih Erden'e veda edecek. Beşiktaş Milangaz, özellikle Williams'ın çıktığı maçlarda takıma yaptığı katkıları çok arayacak gibi.

 

Son olarak da NBA'in yıldız oyuncularından Lamar Odom ile anlaşan Beşiktaş, NBA'de kulüp sahipleri ve oyuncular sendikasının sözlü anlaşmasıyla Odom'u Türkiye'ye getiremedi bile..

 

İşte Türkiye'ye veda edecek NBA yıldızlarının buradaki istatistikleri...

Haberin Devamı


DERON WILLIAMS (BEŞİKTAŞ MİLANGAZ)

       

Beşiktaş'ın, New Jersey Nets takımından transfer ettiği Deron Williams, gösterdiği performans ve attığısayılarla takımını sırtlayan isim oldu. Siyah-beyazlı formayla lig, Avrupa kupaları ve Türkiye Kupası'nda 15 resmi maça çıkan Williams, rakip potalara toplam 317 sayı bırakırken, maç başına 21.13'lük bir ortalama tutturdu. Deron, Beko Basketbol Ligi'nde 19.71, Avrupa'da 24.6, Spor TotoTürkiye Kupası'nda ise 18.6 sayı ortalamalarıyla mücadele etti. Son olarak FIBA EuroChallenge Kupası'ndaAlmanya'nın Göttingen takımıyla oynanan maçta rakip potaya tam 50 sayı bırakan Williams, kariyer rekoruna imza attı. Williams, kaydettiği 50 sayı ile FIBA EuroChallenge Kupası tarihinin enskorer oyuncusu oldu.

 

Lokavtın bitişiyle en büyük darbeyi Beşiktaş yedi


 İSTANBUL'DA BÖYLE KARŞILANMIŞTI / WEB TV

 

SEMİH ERDEN (BEŞİKTAŞ MİLANGAZ)

       

Haberin Devamı

Semih Erden ise Beşiktaş formasıyla 3 kulvarda 12 maçta görev aldı. Bu karşılaşmalarda toplam 124 sayı atıp, 10.33 sayı ortalaması tutturan milli basketbolcu, 87 ribaund alıp, 7.25 ortalama yakaladı. Semih, ligde 6, Avrupa ve Türkiye Kupası'nda ise 3'ermaçta forma giydi. Milli oyuncu, Beko Basketbol Ligi'nde 9.17, Avrupa'da 12, Türkiye Kupası'nda ise 11 sayı ortalamasıyla mücadele etti.

 

Lokavtın bitişiyle en büyük darbeyi Beşiktaş yedi

 

ZAZA PACULIA (GALATASARAY MEDİCAL PARK)

 

Bu yıl kurduğu kadro ile başta EUROLEAGUE olmak üzere başarılı işler yapan Galatasaray Medical Park'ın, Atalanta Hawks takımından kadrosuna dahil ettiği Gürcü oyuncu Zaza Paçulia'da Türkiye'ye veda edecek oyunculardan. Sarı-kırmızılı forma altında toplamda 9 maça çıkan Gürcü yıldız, Galatasaray'ın pota altındaki en önemli silahlarından biri oldu. Yaşadığı kısa süreli sakatlık ile yönetimi korkutsa da oynadığı maçlarda gösterdiği başarılı performans ile taraftarların sevgisini kazandı. Son olarak sarı-kırmızılı takım ligde oynadığı ve 87-67 kazandığı Trabzonspor karşılaşmasında forma giyen ve 11 sayı kaydeden Zaza'ya tezahüratlarla sevgi gösterilerinde bulunan taraftarlar, “Bırakma  bizi” diyerek oyuncuya seslenirlerken, maç sonrasında da tribüne çağırıp  “Üçlü” çektirdiler.

 

Haberin Devamı

Lokavtın bitişiyle en büyük darbeyi Beşiktaş yedi

 

THABO SEFOLOSHA (FENERBAHÇE ÜLKER)

 

Mirsad Türkcan'ın sakatlığı nedeniyle kadroya OKC Thunder'dan dahil edilen Thabo Sefolosha'nın lokavtın bitmesi nedeniyle Türkiye'den ayrılacak olması Fenerbahçe'yi özellikle savunma yönünden zor duruma düşürecek gibi. Yaptığı başarılı savunma nedeniyle 'kelepçe' lakabını alan 27 yaşındaki yıldız oyuncu Fenerbahçe'de geçirdiği süre zarfı içerisinde sadece EUROLEAGUE maçlarında forma giydi. En iyi bildiği iş olan 'savunma'da rakiplerinin korkulu rüyası olan yıldız oyuncunun takımdan ayrılacak olması nedeniyle açıklama yapan Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş "Thabo takımımızda forma giydiği süre boyunca olumlu katkı yaptı. Kendisinin yokluğunu hissedeceğiz. Sezon başında Thabo dışında NBA’den oyuncu almamayı tercih etmiştik. Thabo’yu Marko Tomas ve Mirsad Türkcan’ın uzun süreli sakatlığı sebebiyle kadromuza dahil etmiştik" dedi. EUROLEAGUE'de oynanan 6 maçta forma giyen yıldız oyuncu rakip potalara 74 sayı bıraktı.

 

Haberin Devamı

Lokavtın bitişiyle en büyük darbeyi Beşiktaş yedi

 

ERSAN İLYASOVA (ANADOLU EFES)

 

Sezon başında yaptığı transferlerle rakiplerinin korkulu rüyası olacağını gösteren Anadolu Efes'in kaybedeceği yıldız da milli basketbolcumuz Ersan İlyasova. Avrupa Şampiyonası hazırlık kampında ön çapraz bağı kopan Kerem Gönlüm'ün yokluğu nedeniyle Milwaukee Bucks takımından transfer edilen Ersan, lacivert - beyazlı forma altında çıktığı 6 Euroleague maçında 10,7, 7 Beko Basketbol Ligi maçında da 21,9 sayı ortalaması yakaladı. Transfer edildiği dönemde açıklama yapan Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, "Ersan ile NBA'de lokavt bittiği an gitmesi koşuluyla 1 yıllık anlaşma yaptık. Sözleşmesi olduğu için lokavt bittiği an takımına dönecek. Ancak lokavt devam ederse, Ersan sezon sonuna kadar bizimle olacak" demişti. Bu hafta oynanan Pınar Karşıyaka maçından sonra açıklama yapan Anadolu Efes Antrenörü Ufuk Sarıca da "Ersan gitmek istemiyor,  biz de onu tutmak istiyoruz. Daha uzun yıllar birlikte çalışmak istiyoruz. Ama  durumun tam olarak ne olduğunu konuşacağız. Ersan'ın burada kalması için elimizden geleni yapacağız. Umut ediyorum o da bu sezon ve daha ilerideki sezonlar için bizimle beraber olur” diye konuştu.

 

Haberin Devamı

Lokavtın bitişiyle en büyük darbeyi Beşiktaş yedi

 

MEHMET OKUR (TÜRK TELEKOM)

 

NBA'deki lokavt nedeniyle Avrupa'ya transfer olan oyunculardan belki de en büyük sürprizi yapan Mehmet Okur, Ankara temsilcisi Türk Telekom'u seçti. 2.11 boyunda uzun forvet pozisyonunda oynayan Memo, Türk Telekom forması altında 12 maça çıktı. 7 Beko Basketbol Ligi maçında ortalama 30,6 dakika süre alan tecrübeli oyuncu 13,3 sayı ortalaması yakaladı. TTürk Telekom Antrenörü Timuçin Meriç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada,  Mehmet Okur'u durumu bilerek transfer ettiklerini belirterek, "Mehmet, bu takıma  güzel bir hava kattı. Ailesiyle birlikte burada güzel günler yaşadılar, Ankara'yı sevdiler. Kendisi iyi bir insan ve takımımıza motivasyon açısından inanılmaz katkı sağladı" dedi.

 

Lokavtın bitişiyle en büyük darbeyi Beşiktaş yedi

 

https://twitter.com/ac_yaycili

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!