Lloris sahada ölebilirdi

Güncelleme Tarihi:

Lloris sahada ölebilirdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2013 01:17

Profesör Jiri Dvorak, Tottenham kalecisi Lloris’in Everton maçında Lukaku’dan aldığı darbe sonrası maça devam etmesiyle ilgili ‘Skandal’ yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

İNGİLTERE Premier Lig’in 11. haftasında Everton deplasmanına konuk olan Tottenham’ın kalecisi Hugo Lloris’in beyin sarsıntısı geçirmesine rağmen oyuna devam etmesinin yankıları sürüyor. Tottenham’ın, Everton deplasmanında mücadele ettiği maçın 77. dakikasında Lukaku’nun müdahalesiyle sahada baygınlık geçiren ancak Tottenham sağlık ekibinin kararıyla maça devam eden Lloris ile ilgili FIFA’dan ultimatom gibi yorum geldi.
FIFA’nın Sağlık Kurulu Başkanı Profesör Jiri Dvorak, pozisyonun ardından Lloris’in oyuna devam etmesine müsaade edilmesini ‘Skandal’ olarak değerlendirdi. Dvorak, Lloris’in kesinlikle oyundan o an alınması gerektiğini söyleyerek, “Böyle bir olayın ardından oyuncunun çok daha ciddi bir beyin sarsıntısı geçirme olasılığı yüzde 99’dur. Hangi sporcu olursa olsun hemen dışarı alınmadır” dedi.

Haberin Devamı

ŞUUR KAYBI YAŞAMIŞTI

PROFESÖR Dvorak ayrıca, “Pozisyonda açıkça görülüyor. Lukaku’nun dizi, Hugo Lloris’in kafatasına isabet ediyor ve kısa süreli şuur kaybı vakası meydana geliyor. Böyle bir darbe olduğunda kafatası boşluğunda kanama oluşabilir ki bu çok tehlikelidir. En ufak şüphe bile olsa oyuncu dışarı alınmalıydı. Premier Lig’in doktorları çok değerlidir ancak ortada şuan bir hata var” diye konuştu.
Yapılan eleştirilerin ardından Tottenham sağlık ekibinin başındaki isim Wayne Diesel, konu ile ilgili açıklamada bulundu. Diesel, “İlgili testleri ve değerlendirmeleri yapıldı. Hugo Lloris oynamaya tamamen hazır olduğu için maça devam etti. Oyuncunun oynamasına devam edilmesi yönünde karar verdiğimiz için memnunuz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!